MAAK KENNIS MET…

Hoi allemaal! Zoals jullie weten is Way of Health onlangs op zoek gegaan naar gastbloggers. Ik werd getagd door een Instagram gebruiker. Ik heb Way of Health een privéberichtje gestuurd om te kijken of dit iets voor mij is. Na overleg hebben we besloten dat ik vanaf vandaag ga bloggen voor Way of Health! Ik zal starten met iets te vertellen over mezelf. Ik ben Danny en ben 35 jaar oud. Ik ben getrouwd en vader van twee zoontjes (7 en 9 jaar). Ik werk fulltime als Personal Body Coach @ Personal Body Plan. Daarnaast geef ik ook nog personal training. Wat kunnen jullie gaan verwachten van mijn blogs?!  Mijn journey, workouts (tips en oefeningen), voeding, het zijn van een fitte papa, en nog veel meer. Ik start vandaag met het delen van mijn journey.

Mijn verhaal start op 19 november 1980, de dag dat ik geboren werd. De mooie kraamperiode voor mijn moeder eindigde snel aangezien ik 3 weken na mijn geboorte werd opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens deze periode kwam mijn longaandoening (astma) aan het licht, resulterend in frequente ziekenhuisopnames waardoor ik meer in het ziekenhuis lag dan dat ik thuis was. Je zult denken astma, dat is toch niet zo ernstig, maar helaas had ik de zware variant. Hierdoor bracht ik mijn eerste levensjaren meer door in het ziekenhuis dan thuis. Deze ‘levenswijze’ zette zich tot mijn 9de levensjaar voort. Vanaf mijn 9de levensjaar tot een jaar of 15 ging het beduidend beter.  Dus dat was erg hoopvol. Ik had minder last van mijn longaandoening. Helaas leek het vanaf dat jaar alleen maar erger te worden, mede door mijn gewichtstoename. Hoewel ik altijd een sport had kunnen beoefenen, merkte ik nu dat dit niet meer ging. Ik kreeg steeds meer medicatie. Een van de  bijwerking van deze medicatie was het vasthouden van vocht en het opwekken van de eetlust. Dit heeft geresulteerd in een behoorlijke gewichtstoename; ik woog toen al ver boven de 90 kg. Dit ging een aantal jaren door.

Op 21-jarige leeftijd werd ik door mijn doktoren verwezen naar een astmacentrum. Mijn eerste bezoek aan een astmacentrum was in Davos ( Zwitserland).  Waarom Davos en zo ver weg??  Davos ligt op 1560 meter hoogte in de Zwitserse bergen. Omdat het zo hoog ligt en de lucht droog is, komt er geen huisstofmijt voor. Ook andere stoffen zijn er nauwelijks. Ik heb daar een fijne tijd gehad. Bij terugkomst in Nederland ging het 2 maandjes goed. Helaas kwamen de klachten echter weer vrij snel terug. Dit resulteerde weer in frequente ziekenhuisopnames. De periodes van ziekenhuisopnames en thuis verblijven wisselden elkaar af. Opnieuw werd ik doorverwezen naar een astmacentrum. Dit keer in Nederland, een verblijf van 9 maanden in Hornerheide te Horn. Hier kreeg ik een programma wat gebaseerd was op verbetering van mijn longinhoud en gewichtsafname. Ik woog toen al 110 kg.  Ik heb daar 9 maanden keihard gewerkt onder begeleiding van een team van experts. Hielp het? Nee. Ben ik afgevallen? Minimaal!  Mijn klachten en de daarbij horende ziekenhuisopnames bleven, mijn conditie verbeterde niet en mijn gewicht bleef een aandachtspunt.

Twee jaar later werd na het maken van een CT scan geconcludeerd dat er veel slijmvorming was in mijn holtes. Dit betekende een operatie om de 5 jaar. Helaas heeft dit niet tot het gewenste resultaat geleid. Ook na deze operaties optimaliseerde mijn gezondheid niet. Na een tijdje begon het hele proces opnieuw, waardoor ik door aanvallen in het ziekenhuis werd opgenomen. Zo begon mijn leven er weer uit te zien. Thuis zitten, aangezien ik inmiddels afgekeurd was om te werken, afwisselend met ziekenhuisopnames.

In 2014 bereikte ik mijn dieptepunt qua gezondheid. In dit jaar belandde ik 4 maal op de intensive care op 33 jarige leeftijd! Op deze momenten kon ik nog niet voor mezelf zorgen en was ik continue afhankelijk van de zorg van anderen (professionals). Dit dieptepunt heeft echter wel ervoor gezorgd dat ik realiseerde dat het niet zo verder kon; de start van mijn nieuwe levensstijl.

Na een gesprek met de longarts stimuleerde ze mij gewicht te verminderen en mijnconditie te gaan verbeteren. Ik besloot een abonnement te nemen bij een gym. Tevens besloot ik van de een op de andere dag dat ik op mijn voeding moest gaan letten. Dit nam ik zeer extreem; ik ging veel te weinig eten, het bekende ‘crashdieet’. Dit werkte natuurlijk niet. Via Facebook kwam ik bij Personal Body Plan terecht. Ik zag dit en wist meteen dat ik me hier voor moest aanmelden! Dit heb ik dan ook dezelfde dag gedaan. Ik kreeg een Personal Body Coach toegewezen, genaamd Lars. In het begin was het even moeilijk qua voeding, maar door de coaching van Lars kreeg ik dit vrij snel op orde. De kilo’s vlogen er vanaf! Geweldig! Dat ook 2 maanden later bij de longarts werd bevestigd dat ik flink was afgevallen en hierdoor ook een veel betere longfunctie had gekregen, gaf mij een tevreden gevoel. Het voelde of ik de hoofdprijs had gewonnen!

img_2547

Vol motivatie ben ik verder gegaan met mijn Personal Body Plan. Het ging super goed, ik werd sterker, slanker, en gelukkiger!! Fysiek heb ik een behoorlijke progressie gemaakt, met op het einde van mijn plan een nóg betere longfunctie! Maar ook mentaal heb ik heel veel geleerd. Wij leven nu in 2016. Sinds mijn opname in 2014 ben ik in totaal 50 kg afgevallen. Personal Body Plan heeft mij geholpen de beste versie van mijzelf te worden! Jammer dat ik mijn mentale progressie niet vast kan leggen op een foto, want deze is misschien nog groter dan mijn fysieke progressie!

Tijdens mijn deelname werd ik benaderd door Personal Body Plan met de vraag of ik voor dit prachtige bedrijf wilde werken als coach. Na de nodige interne opleidingen ben ik gestart in deze functie. Nu kan ik de ervaring die ik heb opgedaan en de valkuilen van het proces overdragen aan de deelnemers die ik zelf coach als Personal Body Coach. Doordat ik zelf dit proces heb doorlopen weet ik precies wat de moeilijke momenten zijn tijdens het proces en weet ik mijn deelnemers optimaal te motiveren.

Wil je je aanmelden bij Personal Body Plan en wil je mij als coach? Dat kan via deze link! Je kunt me ook volgen op Instagram!

Geef een reactie