LIFESTYLE | DON’T HATE, HAVE HOPE

De groene zus is ontstaan vanuit een emotie waar ik op een gegeven moment niet meer mee kon dealen. Het gevoel machteloos te staan tegenover bedrijven die geld verdienen over de ruggen van dieren en het milieu. Maar daarnaast ook de consumenten voor de gek houden. Een economie die uit is op winst ten koste van mens, dier en milieu.

De afgelopen drie jaar heb ik ongelooflijk veel video’s, documentaires en foto’s gezien waar ik zo ontzettend verdrietig, boos, wanhopig en vechtlustig van werd. Dat ik wilde spreken voor de dieren en het milieu, want die kunnen dat simpelweg niet. Er is geen zeehondje, walvis, neushoorn of regenwoud dat in beroep kan gaan. Ik deel mijn mening via social media, vanwege de onrecht dat dieren elke dag wordt aangedaan en voor het behoud van ons ecosysteem. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat ik het woord ‘Blogger’ aan mijn hobby’s kon toevoegen toen ik het idee kreeg om de groene zus te beginnen. Oké dat terzijde.

I don’t care what they say. Be the voice for the voiceless.

Een van de grootste beweegredenen om een blog te starten is dus, omdat ik het zat ben om telkens weer filmpjes te zien waarin honden tegen elkaar vechten of een beer danst voor een publiek. Documentaires moet kijken waarin wordt uitgelegd dat de agrarische sector een van de meest milieuvervuilende sector is of waarin wordt verteld hoe ernstig de aarde al is vergiftigd door chemicaliën. Kalfjes die van Nederland naar Turkije worden gereden in vrachtauto’s. Ik kan het niet meer aanzien hoe mensen over straat wandelen zonder enig idee wat er met het dier is gebeurd dat aan hun capuchon hangt. Ik wil geen foto’s meer bekijken van jagers die poseren met hun doodgeschoten giraf of van olifanten die gemarteld worden om onderdanig te worden aan mensen, zodat nietsvermoedende toeristen een jollig ritje kunnen maken. Zelfs Donald Duck maakt hier reclame voor op de cover van het nieuwe pocket dat pas is uitgekomen! Een doodnormale boekenwinkel maakt reclame voor dierenleed.

Niet alleen in die kneuterige nietsvermoedende boekenwinkels vind je dierenleed. Neem nou bijvoorbeeld die Merinowol dekens die tegenwoordig helemaal hip zijn in elk trendy interieur. Waarvan de consument ook niet vraagt naar de herkomst van het wol, omdat de consument simpelweg de kennis mist van Mulesing. Wat overigens wordt toegepast bij schapen in Australië waar 80% van het Merinowol vandaan komt. Dit staat namelijk niet vermeld in het label dat aan het deken hangt. Zie bontvoordieren.nl 

Maar ja, de supermarkt is net zo erg. De suikerbommen die in de aanbieding zijn, verwelkomen je bij binnenkomst samen met de plofkippen en het varkensvlees met 30% korting. Dieren die nooit het daglicht hebben gezien, behalve onderweg naar het slachthuis. Biggetjes waarbij onverdoofd hun testikels worden weggesneden en hun staart worden gecoupeerd en ga zo maar door. Ondertussen al ‘depri’ geworden? Overal om ons heen is dierenleed of wordt er schade aan ons welzijn en het milieu toegebracht.

Wat voor wereld laten we achter voor de volgende generaties?

BUT !!! 

Gelukkig sta ik niet alleen!!! Er zijn nog veel meer mensen die hier ook zo over denken. Het doet me goed om te zien dat meer mensen geven om de dieren, het milieu en het ook belangrijk vinden dat consumenten geïnformeerd worden. Een van de redenen waarom ik altijd vraag naar gastbloggers. Om zo zoveel mogelijk ‘groene’ kennis te bundelen.

De groene zus is een forum waar je op visite komt en hopelijk het gevoel krijgt dat er meer mensen zijn met dezelfde idealen voor de wereld. Misschien sluit niet elk onderwerp bij je aan, maar iedereen is verschillend en iedereen doet ‘goed’ op zijn of haar manier. Individualiteit. Maar mocht je in een omgeving wonen waar jij weinig tot geen ‘groene mensen’ kent, dan hoop ik dat de groene zus jou het gevoel geeft dat je niet alleen bent.

Dit klinkt heel cliché, maar samen staan we sterk! Samen hopen we & samen gaan we ook verandering teweeg brengen! Mensen informeren, dit is de kracht van spreken en van social media.

Because, if you don’t have hope, don’t start it.

Liefs, Elcke


Voor meer van dit soort blogs kun je terecht op de website van De Groene Zus, of volg Elcke op Instagram!

Tagged , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *