HEALTH | WAT SLIK JIJ?

Jup, that’s what she said! Maar laten we het vooral houden bij supplementen vandaag. Iets wat soms onmisbaar lijkt in een fitte levensstijl. Althans, wel in die van mij! Niet omdat ik niet gezond eet, maar omdat sommige vitaminen en mineralen niet voldoende in onze voeding voorkomen. En in deze tijd van het jaar kan mijn weerstand sowieso wel een extra boost gebruiken. Laat ik er ook bij vermelden dat supplementen een ongezonde levensstijl niet kunnen compenseren. ‘Ik neem een multi vitamine wanneer ik fast food eet zodat ik nog wat gezonds binnen krijg’ gaat niet echt op. Supplementen zijn een aanvulling, maar die oneliner vind je ook op alle verpakkingen. Dat gezegd hebbende wil ik graag met je delen welke supplementen ik dagelijks slik, en met welke reden.

Ik verspreid mijn supplement inname vaak een beetje over de dag, ik slik er namelijk best wel wat als je het allemaal bij elkaar optelt en om dat allemaal in één keer in te nemen vind ik nogal wat!

Multivitamine
Ik begin mijn dag op dit moment met een multi vitamine in de vorm van een bruistablet. Jarenlang nam ik de vitamine C bruistabletten van Roter, maar sinds een tijdje gebruik ik de Multi Immuun bruistabletten van Etos huismerk. Behalve vitamine C bevatten deze ook vitamine A, D, B6 en B12 en de mineralen zink, selenium, koper en ijzer. Smaakt naar mandarijntjes, ook heel fijn.  Ik neem deze trouwens alleen in de herfst en in de winter. In de zomer heeft mijn lichaam dit niet nodig.

Glucosamine Chondroïtine
Na mijn ontbijt neem ik een dosis glucosamine. Momenteel neem ik 1 tablet per dag, als een soort van onderhoudsdosis. Glucosamine zou me moeten helpen met mijn knieblessure. Dit mineraal is goed voor je kraakbeen en het doet ook wel iets. Wanneer ik het langere tijd niet slik merk ik dat de pijn toch echt wel iets heftiger wordt. Ik neem ze van Lucovitaal, deze werden  me aangeraden door mijn orthopeed. Je hebt ze ook van verschillende huismerken, maar daar is de dosering vaak wat lager van.

Vitamine B
Deze gaat ook naar binnen na mijn ontbijt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit niet altijd slik, maar in fases. Ik zou het eigenlijk wel als vaste toevoeging moeten gebruiken. Maar goed, ik ben niet per se heel erg dol op het slikken van supplementen dus als ik iets kan skippen, dan doe ik dat stiekem ook best wel snel. Anyway, ik slik een vitamine B complex voor mijn haar. Ik heb een voorliefde voor haarkleuren die niet helemaal zonder schade te verkrijgen zijn, dus zo af en toe heeft mijn haar wat extra liefde van me nodig in de vorm van deze vitamientjes. Ik gebruik zelf altijd Hairevit van Bional of het Skin, Nails & Hair complex van Solgar.

Vitamine C
Deze slik ik momenteel niet, omdat er al een flinke dosis vitamine C in mijn multivitamine zit. Maar wanneer ik deze multi niet neem, neem ik na mijn lunch altijd een vitamine C. Niet per se voor mijn weerstand, maar meer voor mijn spierherstel en om te zorgen dat de eiwitten die ik dagelijks neem goed opgenomen worden door mijn lichaam.

Vitamine D & magnesium
Voor ik ga slapen neem ik nog 2 tabletjes vitamine D en magnesium. Ik heb eerder al eens een blog geschreven over het belang van deze 2 supplementen, je kunt deze hier lezen. Momenteel gebruik ik de variant van Davitamon.

Wat ontbreekt in dit lijstje zijn de Omega 3 vetzuren. Ik zou ze moeten slikken, zeker met mijn levensstijl en omdat ik weinig tot geen vette vis eet. Maar ik heb tot op heden nog geen merk kunnen vinden waarbij je niet die enorm vieze vissmaak krijgt nadat je ze hebt ingenomen. Dus, weet jij een merk wat dit niet heeft laat me dat dan zeker even weten in de reacties hieronder!

Welke supplementen gebruik jij iedere dag?

Volg je mij al op Instagram?

5 thoughts on “HEALTH | WAT SLIK JIJ?

 1. manou

  je zou de visolie van orthica kunnen nemen die heet fish&twist die capsules kun je open breken en dan door je kwark doen byvoorbeeld en smaakt naar citroen scheelt enorm ik houd namelijk niet van grote tabletten slikken en doe dit sochtends op lepel door de kwark

  1. wayofhealth

   Ooh wat goed! Thanks ?

 2. Kelsey

  Ik pak die van Body & Fit! Proef er helemaal niks van (tenzij je ze openbijt maarja… dat moet je ook niet doen?) en ze zijn ook best klein!

  1. wayofhealth

   Die heb ik gister toevallig besteld! Ben benieuwd 🙂

Geef een reactie