FOOD | 5 X GEZONDE SINTERKLAAS SNACKS

Het is alweer bijna zover! Als je kleine kindjes binnen je familiekring hebt dan kan ik me voorstellen dat je aankomend weekend Sinterklaas gaat vieren! Super leuk voor de kids, maar voor jou misschien wel een kleine uitdaging. Naast alle kado’s is er ook vaak een overvloed aan snoepgoed aanwezig tijdens dit soort avondjes. Strooigoed van zwarte piet, pepernoten, chocoladeletters, banketstaven, taai taai popjes, schuimpjes, kikkers en muizen (guilty pleasure alert!) en noem maar op. Precies de producten die je dagelijks probeert te vermijden staan ineens onder je neus en schreeuwen je naam! Dit soort momenten vind ik zelf het moeilijkst. In de supermarkt kan ik het prima laten liggen, maar als het eenmaal voor mn neus ligt.. nee! Gelukkig heb ik een aantal alternatieven voor je verzameld die een stuk beter zijn voor je lichaam en die ook nog eens hartstikke lekker zijn!

Misschien heb je ze de afgelopen 2 weken al voorbij zien komen, ik heb namelijk zelf ook wat verantwoorde Sinterklaas recepten online gezet. Zo heb ik heerlijke eiwitrijke kruidnootjes gemaakt, kruidnootjes met pompoen (yum!), taai taai op basis van speltmeel en een eiwitrijke mugcake met speculaas en kruidnootjes! Al deze recepten zijn vrij van geraffineerde suikers en bevatten uitsluitend complexe koolhydraten. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet enorm gaat spiegelen en je je sneller en langer verzadigd zal voelen. Geen snaai attacks dus, nice!

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke snack recepten voor Sinterklaas avond. Hiervoor gaan de credits niet naar mij, maar naar andere super creatieve culinaire bloggers. De enige credits die ik misschien verdien is voor het op een rijtje zetten van deze goodness zodat jou wat zoeken bespaard blijft. Anyway, de linkjes naar de recepten staan erbij zodat je direct aan de slag kan!

skinnysint1

Gegarandeerd succes met deze superleuke Zwarte Pietjes van Chickslovefood! Het enige wat je nodig hebt om deze hapjes op tafel te toveren zijn een komkommer, wat zwarte olijven, cherrytomaatjes, rucola en saté prikkertjes. Ook heel erg lekker met zelf gemaakte yoghurt-kruiden dip!

foto-16

Gevuld speculaas hoort er wat mij betreft echt wel bij! Ik ben er zo ontzettend gek op dat ik hiervoor tot 2 keer toe al ben gezwicht. En dan niet de gezondere variant zoals hierboven, maar gewoon the real deal bomvol suiker, couldn’t help myself. Maar puur gekeken naar de feiten, een jaar geleden at ik het gewoon wekelijks, dus ik mag niet klagen. Anyway, back to business, deze gezondere gevulde speculaas komt van Fitgirls en is echt heel erg lekker! Het is vrij van geraffineerde suikers en rijk aan gezonde vetten en complexe koolhydraten. Wel een behoorlijke calorieënbom, maar het blijft natuurlijk een snack. Het receptje vind je hier!

img_7237

Hoe leuk, maar vooral: hoe simpel is dit! Mijtertjes snijden uit een appel. Gezonder kun je het eigenlijk niet krijgen toch?! De foto credits gaan naar Marieke van Woesik van de gelijkname website!

hartigebanketletter33-738x492

Voor de afwisseling ook een hartig recept en wederom van Chickslovefood! Een hartige kip kerrie banketletter. Even serieus, hoe geniaal is dit idee? Het water loopt me letterlijk in de mond! Deze ga ik sowieso maken, ondanks het feit dat we geen Sinterklaas vieren!

website-suikervrij-marsepein

En last but not least, deze suikervrij marsepein van Focus on Foodies. Nou ben ik zelf niet zo gek op marsepein, maar ik weet dat velen dat wel zijn! Deze marsepeinballetjes zijn vrij van gluten, vrij van geraffineerde suikers, vrij van tarwe en zelfs compleet vegan. Wauw! De link naar het recept vind je hier!

Met deze recepten moet je gezellige avondje ongetwijfeld goed komen. Maar als je zin hebt om jezelf te buiten te gaan aan alle lekkernijen bomvol suiker, dan moet je dat ook zeker doen! Jezelf af en toe iets gunnen is helemaal niet erg, zolang je de draad daarna maar weer op weet te pakken! Fijne Sinterklaas alvast lieve fitties!

Volg je mij al op Instagram?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *