SPORT | 5 WORKOUT’S VOOR THUIS

Wanneer je mijn blogs al een tijdje leest of wanneer je me persoonlijk kent, dan weet je dat ik geen fan ben van de sportschool. Ik vind het lastig uit te leggen omdat het meer om een gevoel gaat. Ik vind persoonlijk de ‘kijk mij eens shinen’ cultuur die er heerst niet fijn. Daarnaast vind ik het ook mateloos irritant dat je moet wachten tot iemand klaar is met het apparaat wat jij wilt gebruiken en zo je schema dus een beetje in de soep loopt. Noem me lichtelijk autistisch, noem me een gewoontedier, ik hou me gewoon graag aan de volgorde van mijn schema. Anyway, deze aversie betekend niet dat ik niet sport! Ik sport grotendeels thuis en buiten en dat is ook precies hoe ik het sporten weer heb opgepakt begin dit jaar. Er zijn een hoop programma’s te verkrijgen waarmee je thuis kunt sporten, bijvoorbeeld de Bikini Body Guide van Kayla Itsines of het Killerbody Dieet van Fajah Lourens. Deze programma’s zijn niet gratis maar no worries, ook wanneer je geen budget over hebt kun je thuis sporten! YouTube staat namelijk BOMVOL workout filmpjes! Ik deel mijn 5 favorieten met je!


Jillian Michaels 30 day shred

De 30 day shred is een 30 dagen durend programma waarbij je dag na dag een workout doet. En die workout’s zijn best pittig. Ben je een beginner? Dan is dit misschien net een leveltje te heftig, maar mocht je niet vies zijn van een uitdaging dan kun je het natuurlijk gewoon proberen. De workout’s zijn onderverdeeld in 3 levels. Ieder level doe je 10 dagen. Alle workout’s zijn te vinden op YouTube waardoor je dit programma dus gratis thuis kunt volgen! Een ander leuk pluspunt is dat de workout’s gemiddeld 30 minuten van je tijd in beslag nemen. In die 30 minuten word je wel volledig afgemat!

XHIT Daily: No more muffin top workout

Ik durf je niet precies meer te vertellen hoe ik op deze workout ben gekomen, maar deze workout doe ik nog steeds regelmatig. Ik train mijn buikspieren niet heel vaak, ik focus me liever op de grotere spiergroepen. Maar áls ik mijn buikspieren train dan is dat met deze routine. De simpele crunches vind ik nooit zo leuk, maar in deze video leer je genoeg leuke oefeningen waarmee je aan de slag kunt. Ander pluspunt is dat ik bij deze oefeningen weinig tot geen last krijg van mijn rug, iets waar ik bij de meeste buikspieroefeningen wel altijd last van heb.

XHIT Daily: 10 minute full body workout

Nog eentje van XHIT Daily, en wat voor één! Dit soort workout’s zijn perfect wanneer je weinig tijd of zin hebt maar toch iets wilt doen! Het lijkt easy, maar deze workout is stiekem best wel effectief. Ik vind deze ook heel erg geschikt voor beginners. Wat ook heel fijn is, je ziet precies in beeld hoe lang je de oefening nog uit moet voeren. Nu ik deze weer zie bedenk ik me dat ik deze best wel weer eens toe kan voegen in mijn routine op dagen dat ik mijn workout’s skip vanwege tijdgebrek!

Cardio Tai Box Workout

Misschien wist je dit nog niet, maar ik ben gek op boksen en heb het ook een hele tijd gedaan! Iets minder gek op cardio, dat dan weer wel. Maar wanneer cardio gecombineerd wordt met boks oefeningen wordt het alweer wat interessanter. Deze workout duurt 10 minuten en na die 10 minuten ben je heerlijk bezweet en voldaan. Er zit best wel wat basis theorie van het boksen in deze workout, het enige haat momentje zijn de burpees. Maar goed, wie houdt er nou wel van burpees?!

XHIT Daily: 8 minutes to a firm butt

Any idea wat mijn favoriete workout channel is op YouTube?! De workout’s van XHIT Daily hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: ze kosten niet veel tijd en zijn in verhouding heel erg effectief! Ook deze is prima voor beginners en je voelt je billen branden wanneer de 8 minuten voorbij zijn. Ook deze ga ik weer toevoegen aan mijn routine. Leuk dat ik door dit artikel weer herinnerd word aan oude favorieten!

Ik hoop dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen! Als je de filmpjes gaat proberen, laat me dan zeker even weten wat je er van vond! Stond jouw favoriet er niet tussen?! Je kunt een linkje achterlaten in de reacties hieronder, tips zijn altijd welkom!

Volg je me al op Instagram?

Geef een reactie