RECEPT | PUMPKIN PROTEIN MUFFINS

De herfst is absoluut niet mijn favoriete seizoen, net als de winter niet trouwens. Vroeger was dat trouwens wel anders. Ik ben altijd een winterkind geweest, maar misschien meer om het feit dat ik in december jarig ben en die maand altijd in het teken stond van kadootjes. Wanneer je ouder wordt maakt het allemaal niet meer zoveel uit. Ik zie eigenlijk voornamelijk nog de korte dagen, de kou en het slechte weer voor me wanneer ik aan deze seizoenen denk. Geef mij maar lente of zomer! Maar, één goed ding aan de herfst: pompoen! En aangezien de pompoenen weer rond je oren geslingerd worden leek het me leuk hier iets lekkers mee te maken. Afgelopen zaterdag stond ik in de keuken met een idee voor eiwitrijke pompoen muffins en ging ik aan de slag. Ik ging er eigenlijk van uit dat het geen succes zou worden, ik werk vaak wel met een soort van standaard basis in mijn recepten, maar daar week ik vanaf. En met succes! Een hapje proeven werd 2 muffins proeven en met de macro’s van deze muffins kan dat ook gewoon zonder schuldgevoel!


Wat heb je nodig voor 6 muffins?

 • 75 gram boekweitmeel
 • 100 gram pompoen, ik heb diepgevroren pompoenstukjes gebruikt
 • 1 ei
 • 1 eiwit
 • 1 scoop eiwitpoeder, ik gebruikte Whey Perfection in de smaak vanille
 • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 2 theelepels bakpoeder

Wat ga je doen?

 • Kook de pompoenstukjes in ongeveer 6 minuten gaar (wanneer je verse pompoen gebruikt kan deze tijd iets afwijken) en laat het een beetje afkoelen.
 • Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in met wat kokosolie.
 • Prak de gekookte pompoen fijn met een vork tot er een soort papje ontstaat.
 • Voeg nu alle ingrediënten toe en mix dit met een handmixer tot een glad en luchtig beslag. Hoe langer je mixt, hoe luchtiger je beslag en dus je muffins.
 • Verdeel het beslag over de muffinvorm en zet deze voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Een muffin bevat 89 calorieën waarvan 11,2 gram koolhydraten, 7 gram eiwitten en 1,6 gram vetten. Hier kun je er dus prima 2 van eten, of 3..

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Je mag me natuurlijk ook taggen in je eindresultaat op Instagram! Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eetinspiratie en kijkjes achter de schermen!

Geef een reactie