RECEPT | OREO PROTEIN CAKE

Oehlala dit was een fijne guilty pleasure zeg! Een aantal weken geleden vierden vriendlief en ik ons 5 jarige jubileum. Niet dat we enorm hebben uitgepakt, that’s just not us, maar er hoort natuurlijk wel iets lekkers bij. Aangezien mijn voeding op dat moment nog redelijk overhoop lag door de vakantie en mijn nieuwe baan vond ik het een goede timing voor Oreo’s! Geïnspireerd door het Oreo bananenbrood van The Fittest You ging ik aan de slag om mijn eigen variant hierop te maken. Bananenbrood is niet echt mijn ding, eiwitrijke cakes wel dus die keuze was natuurlijk snel gemaakt! Ik postte het eindresultaat op Instagram en daar werd heel enthousiast en leuk op gereageerd. Het was dan ook niet meer dan vanzelfsprekend om dit receptje voor jullie uit te werken zodat jullie zelf ook lekker aan de slag kunnen!


Wat heb je nodig?

 • 150 gram fijngemalen havermout
 • 3 scoops Whey Perfection, ik gebruikte de smaak vanille
 • 10 gram cacao
 • 1 grote banaan
 • 2 eieren
 • 100 ml ongezoete amandelmelk
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 12 Oreo’s

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en breek de Oreo’s in stukjes.
 • Maal de havermout fijn in de foodprocessor.
 • Doe alle ingrediënten behalve de Oreo’s en de cacao in een kom en meng dit tot een glad beslag.
 • Schep de helft van het beslag in een andere kom en voeg hier de cacao aan toe, meng dit nog even goed door elkaar.
 • Vet je cakevorm in of bekleed hem met bakpapier, dit laatste vind ik altijd het fijnst werken.
 • Schep wat van het lichte beslag in de vorm en verdeel dit, schep vervolgens wat van het donkere beslag eroverheen en hier overheen wat Oreo stukjes. Ga zo door tot al het beslag op is. Zorg wel dat je nog wat Oreo stukjes over houdt.
 • Pak een mes en maak een zigzaggende beweging door het beslag in de cakevorm, zo creëer je het marmereffect.
 • Druk de laatste Oreo stukjes in de bovenste laag van het beslag. Zorg dat ze er echt een beetje in zakken zodat ze er niet afvallen wanneer je de cake aansnijdt.
 • Zet de cake voor ongeveer 30 minuten in de oven. Met een satéprikker kun je controleren of de cake goed gaar is van binnen.

Wanneer je de cake in 10 plakken snijdt bevat 1 plak 191 calorieën waarvan 23,3 gram koolhydraten, 11,2 gram eiwitten en 5,8 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Ik vind het ook leuk als je me tagged op Instagram in je eindresultaat! Klik hier voor meer lekkere recepten en hier voor meer guilty pleasures!

4 thoughts on “RECEPT | OREO PROTEIN CAKE

 1. Elke

  Ga ik morgen eens maken!!??????

  1. wayofhealth

   Leuk! Ik benieuwd wat je er van vindt! ?

 2. Janine

  Hi! Zou je deze cake ook kunnen maken met speltmeel? Ik heb hem ook zo al geprobeerd en hij was super lekker! Hij wordt alleen wel gauw droog .. Heb je hier misschien nog een tip voor? ?

  1. wayofhealth

   Jahoor, de fijngemalen havermout kun je 1 op 1 vervangen voor speltmeel. Als hij te droog is kun je iets meer amandelmelk toevoegen en luchtdicht bewaren!

Geef een reactie