RECEPT | KOKOSMEEL MUGCAKE

Het is alweer een tijdje geleden dat er een mugcake receptje online is gekomen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze eigenlijk een beetje was vergeten. De pancake ontbijtjes namen het over, maar de mugcake staat weer even op de voorgrond! Ik vind het leuk om te spelen met macro’s, dat is vast geen nieuws voor je wanneer je me al een tijdje volgt, maar ook dit is weer een pareltje geworden! De verhoudingen zorgen ervoor dat deze mugcake goed vult en de blauwe bessen geven het net dat beetje extra! En weet je wat ik eigenlijk nog het allerfijnst vind aan deze mugcake? Bakken met kokosmeel kan best een uitdaging zijn, maar mugcakes maken met kokosmeel is dus alles behalve een uitdaging. Zo simpel! Ik kon bijna niet geloven toen dit resultaat na 2 minuutjes uit mijn mok gleed. Geen finetuning nodig, niks. In één keer regelrechte perfectie én glutenvrij!


Wat heb je nodig voor 1 mugcake?

 • 1,5 eetlepel kokosmeel, ongeveer 15 gram
 • een halve rijpe banaan
 • 1 ei
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 10 verse blauwe bessen

Wat ga je doen?

 • Prak de banaan fijn in een kom.
 • Voeg hier het kokosmeel, het ei, het vanillepoeder en het bakpoeder aan toe en mix dit met een handmixer tot een glad geheel. Zorg dat er geen klontjes meer in zitten.
 • Schep nu de blauwe bessen door het mengsel heen.
 • Vet een mok in met wat kokosolie en schep het beslag hier in.
 • Zet de mok voor 2,5 minuut in de magnetron op 750 watt.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt bevat 1 mugcake 221 calorieën waarvan 21,6 gram koolhydraten, 11,3 gram eiwitten en 7,9 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Je kunt me natuurlijk ook taggen in het eindresultaat met de hashtag #wayofhealthnl op Instagram! Wil je meer lekkere recepten bekijken?! Klik dan hier! Wil je wat eet inspiratie op doen?! Volg ons dan op Instagram!

 

Geef een reactie