RECEPT | GO GREEN SMOOTHIE

Smoothies waren nooit mijn ding. Ik was de persoon die altijd zei; “ik kauw liever op mijn groente en fruit dan dat ik het drink”. How things can change! Smoothies zijn tegenwoordig wel degelijk mijn ding. Ik vind ze voornamelijk fijn als ontbijt, of als pre- of post-workout! En eigenlijk houd ik het liever alleen bij fruit. Het idee van groente in mijn smoothie vond deze Zeeuwse boerin nog niet zo’n geslaagd idee! Maar goed, de nieuwsgierigheid wint het eigenlijk altijd en er ontstond een nieuwe missie; een groene smoothie waarbij je het ‘groene’ niet proeft! Dat bleek toch wel enigszins mission impossible te zijn; je proeft het en daar kun je eigenlijk niet zo veel aan doen. Missie 2; een groene smoothie die heerlijk zoet en fris smaakt. En laat dat nou gelukt zijn! Deze groene smoothie is zowel bij mij als bij vriendlief favoriet. De smaak is fris door de ijsbergsla, zoet door de mango. De structuur is romig door de banaan. Echt een winnaar als je het mij vraagt!


Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 doosje bevroren mango stukjes
  • 1 banaan
  • 1 eetlepel limoensap

Wat ga je doen?

  • Gebruik een sterke blender voor de bevroren mango, of laat de mango voor je begint een beetje ontdooien.
  • Doe alle ingrediënten in de blender en meng tot een glad geheel. Wanneer je de smoothie te dik vindt kun je nog wat extra amandelmelk toevoegen.

Drink jij je smoothie graag iets zoeter? In plaats van een eetlepel limoensap kun je ook een eetlepel honing toevoegen. De voedingswaarden veranderen dan natuurlijk wel! Een smoothie volgens de bovenstaande ingrediënten bevat 197 calorieën waarvan 34,9 gram koolhydraten, 4,1 gram eiwitten en 3,9 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Je mag me natuurlijk ook taggen in het resultaat met #wayofhealthnl op Instagram! Wil je meer lekkere recepten bekijken? Klik dan hier! Voor meer eet inspiratie kun je terecht op onze Instagram!

2 gedachten over “RECEPT | GO GREEN SMOOTHIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *