RECEPT | CARROT CAKE PROTEIN SMOOTHIE

Het is officieel herfst, en bij herfst denk ik eigenlijk aan warme, kruidige drankjes. Toch zijn smoothies nog steeds een wekelijks terugkerend ding. Alleen wel in een ander jasje. Soms ben ik mijn standaard eiwitshakes een beetje beu, deze smoothie is dan ook ontstaan uit een klein experimentje. Je kunt hem nemen als pre- of post-workout, maar als ontbijt is hij ook prima te doen. Ik zou er dan zelf wat havermout aan toevoegen zodat je een wat vullender geheel krijgt. Anyway, geïnspireerd op carrot cake is deze heerlijke smoothie ontstaan. Herfstig, zoet, kruidig, romig, het is werkelijk waar een feestje in je mond! Doe wel een beetje easy met de koek- en speculaaskruiden. Ik was er net iets te enthousiast mee waardoor de smaak te veel gaat overheersen.


Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 kleine banaan
  • 1 scoop eiwitpoeder, ik gebruikte Whey Perfection in de smaak vanille
  • 50 gram worteljulienne
  • een snufje koek- en speculaaskruiden

Wat ga je doen?

  • Doe de amandelmelk en de Griekse yoghurt samen met de banaan in de blender en meng dit tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens de worteljulienne toe en laat je blender net zo lang draaien tot je geen stukjes wortel meer ziet.
  • Voeg dan de koek- en speculaaskruiden en het eiwitpoeder toe en meng dit nog even goed door elkaar.

Nog een kleine tip: wil je echt een milkshake effect hebben? Vries je banaan dan eerst even in (snijd hem wel eerst in stukjes!). Een smoothie bevat 270 calorie├źn waarvan 28,2 gram koolhydraten, 27,2 gram eiwitten en 4,2 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Je kunt me ook taggen op Instagram met #wayofhealthnl Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eetinspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *