FOOD | MIJN 5 FAVORIETE ONTBIJTJES

Een tijdje geleden deelde ik mijn 5 favoriete gerechten met je. Dit artikel werd zo enorm goed ontvangen dat het me leuk leek hier een vervolg op te schrijven. Vandaag staat in het teken van ontbijtjes. Het ontbijt is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag, zeker om mee te spelen en variëren. Je ziet dit denk ik ook wel terug op de receptenpagina; de meeste recepten staan onder het kopje ‘ontbijt’. En dat terwijl ik een enorm slechte eter ben ‘s ochtends, voor 9 uur krijg ik niets door mijn keel. Onderstaande ontbijtjes zijn mijn favorieten, en mocht je me volgen op Instagram, dan heb je ze wel eens voorbij zien komen! Ik moet er wel eerlijk bij vermelden dat het grootste gedeelte van deze ontbijtjes tegenwoordig niet meer bij mij op het menu staan, dit heeft alles te maken met mijn voedingsplan van Health Advies Breda. Maar dat neemt niet weg dat ze heerlijk zijn. Mocht je wat eet inspiratie nodig hebben, lees dan snel verder!


img_6222

Laten we beginnen met het enige ontbijtje in deze lijst wat nog wél op het menu staat tegenwoordig. Eieren! In dit geval scrambled eggs, maar ook een omeletje gaat er prima in. Ik breng het vaak op smaak met een klein snufje zout, een flinke lading witte peper en wat peterselie. Maar ook met paprika poeder en cayennepeper is het heerlijk! Scrambled eggs maak ik vaak in het weekend, omdat ik dan net iets meer tijd heb. Doordeweeks bak ik ‘s ochtends een omelet welke ik mee neem naar mijn werk en daar koud op eet. Ik was hier nooit zo’n fan van, maar ik moet daar toch echt op terug komen; een koud omelet is minstens net zo lekker als de warme variant!


img_6219

Jaaa smoothies! Ik hou van smoothies. Dit is ook wel eens anders geweest maar inmiddels ben ik helemaal om. Voor het ontbijt zijn groene smoothies toch wel mijn favoriet. Ik heb het idee dat ze net iets vullender zijn door de groenten die er aan zijn toegevoegd. Wanneer ik écht een goed vullende smoothie wil als ontbijt doe ik er een schepje havermout doorheen. Ook smoothies met eiwitpoeder behoren tot mijn favorieten! Check de receptenpagina voor de smoothie recepten, dit zijn ook gelijk de smoothies die ik liefste drink!


img_6223

Taart hoort zeker in dit rijtje thuis. Ontbijten met taart, hoe goed klinkt dat! Deze taart is mijn ultieme favoriet, het recept vind je hier. De kwark en het toegevoegde eiwitpoeder geven je de nodige eiwitten en de bodem voorziet je van een goede dosis koolhydraten. Een stukje van deze kwarktaart zorgt ervoor dat je de rest van de ochtend verzadigd bent én dat je ontbijt een feestje wordt! Ook leuk, deze taart heb je in no time gemaakt. En doe je dit de avond van te voren, dan ben je ‘s ochtends supersnel klaar!


img_6218

Tja, mugcakes! Wat moet ik hier nou nog over kwijt?! Ik vind ze geweldig! Ik heb al zo ontzettend veel combinaties geprobeerd en stuk voor stuk pakken ze heerlijk uit. Met havermout, met kokosmeel, met banaan, zonder banaan, het kan gewoon allemaal! Als ik geen zin heb om uit te pakken dan kies ik vaak voor een mugcake van havermout en kaneel. En heb ik zin om wél uit te pakken dan is bovenstaande combinatie mijn favoriet! Kokosmeel met vanillepoeder en blauwe bessen. YUMM! Met stukjes appel zijn ze trouwens ook heerlijk, of met kokos of rozijnen. De opties zijn eindeloos, en dat maakt het precies zo’n geweldig ontbijtje!


img_6224

En last but not least; kwark! Of in dit geval eigenlijk Skyr. Behalve dat ik de structuur van Skyr lekkerder vind dan de structuur van kwark bevat Skyr ook nog eens meer eiwitten. Skyr for the win! Yay! Dit soort schaaltjes kun je zo gek maken als je wilt, zo fotogeniek als je wilt. Ook hier zijn de opties eindeloos, zo fijn! Blauwe bessen en kiwi vind ik zelf de lekkerste fruitsoorten om te combineren met zuivel. En hagelslag, wie houdt er nou niet van hagelslag. Om het enigszins macro friendly te houden kies ik altijd voor extra pure hagelslag, wat ik tegenwoordig nog lekkerder vind dan de reguliere hagelslag. Maar ook met granola of ongebrande noten vind ik kwark (of Skyr) een heerlijk ontbijtje!


Ik ben heel benieuwd naar jouw favoriete ontbijtjes! Pak je iedere ochtend helemaal uit of houd je het snel en simpel? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Voor meer eet inspiratie kun je me volgen op Instagram!

Geef een reactie