FOOD | HEALTHY HALLOWEEN SNACKS

Mag ik heel eerlijk zijn?! Ik heb niet zoveel met Halloween. Vroeger vierden we dit nooit volgens mij, of ik ben dit compleet vergeten maar dit lijkt me sterk. Ik herinner me wel dat we vroeger op de basisschool lampionnen mochten maken om daar vervolgens ‘s avonds een optocht mee te lopen door het dorpje waar ik woonde. Maar of dit ook met Halloween te maken had, geen flauw idee! Wat we in ieder geval niet deden was trick or treat’en of Halloween feestjes geven. Maar dit begint toch net zo goed een traditie te worden in ons kleine landje als Sinterklaas. Op zich is iedere reden voor een feestje natuurlijk hartstikke welkom. Feestjes staan weer synchroon aan lekkere hapjes en lekkere hapjes staan voor de fitgirls onder ons weer synchroon aan een challenge om je in te houden. Omdat Halloween alweer voor de deur ligt heb ik wat tips voor je om je Halloween hapjes zo healthy mogelijk te maken!

Wanneer ik zelf aan Halloween denk, denk ik aan snoep. Grote bergen snoep, chocolade en andere bewerkte producten. Vleermuisjes of spinnen gemaakt van Oreo’s, spookjes gemaakt van marshmallows, afgehakte vingers van knakworsten en ketchup, vampiers van donuts, en ik kan nog wel even zo door gaan. Het ziet er allemaal wél superleuk uit, mega Instagram-worthy ook maar erg gezond is het natuurlijk niet. En wist je dat je met gezonde en onbewerkte producten een minstens net zo leuk resultaat kunt krijgen?

Duivelse gevulde eitjes
healthy26
Hoe leuk zien deze gevulde eitjes eruit?! Het enige wat je hoeft te doen is je eieren koken. Meng de dooiers met een avocado en wat citroensoep, en breng het wat op smaak met zout en wat cayennepeper. Snijd een paprika in de vorm van duivelhoorntjes en steek ze in het avocado mengsel. Klaar ben je!

Falafel spinnen
spiderr
Om het jezelf niet al te moeilijk te maken kun je kiezen voor kant en klare falafel. Scheelt je een heleboel tijd, en wanneer je bijvoorbeeld de falafel van Vivera kiest zijn ze ook nog eens prima van kwaliteit Enige wat je te doen staat is de pootjes en mondjes snijden uit een stukje paprika en de oogjes uit bijvoorbeeld een olijf.

Bananen spookjes

Deze banaan spookjes zijn niet alleen heel leuk om te zien, maar ook nog super makkelijk te maken. Wil je ze kids-proof maken? Steek dan een stokje onderin de banaan en je hebt een leuke lolly, daarnaast voorkom je ook nog eens een aantal plakhandjes! De oogjes en het mondje kun je maken van rozijntjes of je maakt ze zelf met wat gesmolten chocolade.

Mandarijn pompoentjes
ob38vaf9mqpsp23qu2lm7gzs
Hoe simpel wil je het hebben?! Mandarijntje pellen, stokje snijden uit een stuk komkommer of bleekselderij en je hebt een superleuke en gezonde snack op tafel! Ook deze zijn zeker een succes bij kids!

Je kunt je tafel verder vullen met een heerlijk pompoensoepje, zoete aardappelfrietjes, groente sticks (vingers van wortels!) met hummus, spinnen gemaakt van een dadel en rozijnen, noem maar op! Ik hoop dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen! Heb je zelf nog iets veel leukers bedacht of gevonden? Laat het me dan zeker even weten!

Volg je me al op Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *