REVIEW | VIVERA VLEESVERVANGERS

Als je me al een tijdje volgt dan weet je dat ik zeer regelmatig vleesvervangers eet, en dan vooral de vleesvervangers van Vivera! Mocht je het je afvragen; nee, ik ben niet vegetarisch. Ik ben simpelweg niet zo dol op vlees, het enige wat ik wel kan waarderen is kip. Maar ook niet iedere dag. Om wat variatie aan te brengen én om aan mijn eiwitten te komen eet ik dus vleesvervangers. Er was een tijd dat vleesvervangers een redelijk stoffig imago hadden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit idee ook altijd wel heb gehad, maar het tegendeel is waar! De vleesvervangers van tegenwoordig zijn van goede kwaliteit, hebben een goede structuur en een minstens net zo goede smaak. Uiteraard verschilt dit wel per merk. Ik heb bijvoorbeeld ook wel eens de vleesvervangers van Lidl geproefd, en daar was ik niet zo enthousiast over. Maar laten we het daar vooral niet over hebben! Ik wil graag mijn ultieme favorieten van Vivera met jullie delen! Nu is het assortiment in de regio waar ik woon een beetje minimaal (helaas) dus een hoop producten heb ik nooit kunnen proeven. Dus mocht je nog tips hebben, geef ze vooral!

Vivera Vega – burger
Deze vleesvervanger heeft denk ik geen uitleg nodig. Dit was tevens mijn eerste kennismaking met de producten van Vivera en sinds dag één favoriet. Zelfs vriendlief vindt ze heerlijk, terwijl hij toch ook behoorlijk sceptisch was over vleesvervangers. Gewoon niet vertellen dat je een vegetarische burger hebt klaar gemaakt en laten proeven! De burger is gemaakt op basis van soja- en tarwe eiwit, bevat vezels, vitamine b12, ijzer en is vrij van E-nummers. De smaak is echt heerlijk, ik kan niet anders zeggen. Ik bereid ze vaak in de Airfryer waardoor ze een heerlijke crunchy buitenkantje krijgen. Twijfel je om ze te proberen? Niet doen, echt niet! Leg ze in je boodschappenmandje en afrekenen maar! De voedingswaarden zijn ook prima! Een burger van 100 gram bevat 179 calorieën waarvan 12,1 gram koolhydraten, 17,2 gram eiwitten en 6,1 gram vetten.

IMG_5727

Ik eet de burger vaak met rijst of aardappelpuree en groente. Ook op een broodje zijn ze heerlijk of zoals ik de afgelopen tijd regelmatig heb gedaan; bij een salade. In combinatie met wat spicy barbecue saus wordt het helemaal onweerstaanbaar, maar in feite heeft deze burger van zichzelf zoveel smaak dat je er niets aan toe hoeft te voegen.

Vivera Vega – groenteschijf
Ook deze vleesvervanger doet het goed hier! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik hem iets minder vaak kies dan de burger. Heeft niets te maken met de groenteschijf, meer met het feit dat die burger zo belachelijk lekker is. Anyway, ik dwaal af! De groenteschijf is gemaakt op basis van soja eiwit en verschillende groenten; worteltjes, doperwtjes, sperziebonen, maïs en paprika. Ook de groenteschijf is rijk aan vezels, bevat vitamine b12 en ijzer en is vrij van E-nummers. Een leuk feitje; een groenteschijf bevat 64% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Vind je het lastig om genoeg groenten te eten dan is dit dus een fijne oplossing voor je! Een groenteschijf van 100 gram bevat 124 calorieën waarvan 8,6 gram koolhydraten, 11 gram eiwitten en 3,6 gram vetten.

IMG_5726

De groenteschijf eet ik het liefst zoals hierboven; met wat aardappelpuree (of aardappelpartjes uit de Airfryer!) en verse groente. Simpel, enorm Hollands ook volgens mij, maar zo ontzettend lekker. Ander voordeel is dat je er niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan. Ik vind dat soms wel heel erg fijn na een drukke dag.

Vivera Vega – Oosterse schijf
Deze benoem ik bewust als laatste, ik heb deze namelijk pas net voor het eerst geprobeerd en ik baal ervan dat ik het niet eerder heb gedaan. Op de één of andere manier hielt deze schijf me een beetje tegen. Misschien omdat ik het Oosterse niet goed kon definiëren, welke smaak kun je hierbij verwachten?! Ik wist het niet en als ik twijfel dan neem ik het liever niet mee. Tot de dag dat ik het wel deed en wauw, deze schijf staat met recht in mijn top 3! De Oosterse schijf is gemaakt op basis van soja- en tarwe eiwit. Net als de twee voorgangers is de Oosterse schijf rijk aan vezels, vitamine b12 en ijzer. De smaak is heerlijk kruidig, of ik het echt Oosters vind weet ik eigenlijk niet, maar wat maakt het ook uit. Lekker is lekker, en de korst is enorm krokant! Een schijf van 100 gram bevat 259 calorieën waarvan 18,1 gram koolhydraten, 19,4 gram eiwitten en 11,3 gram vetten. Qua macro’s niet de beste van de drie!

IMG_5725

Ik eet de Oosterse schijf eigenlijk nooit in een Oosters gerecht terwijl dit me wel mega lekker lijkt trouwens. De noedels en witte rijst past momenteel niet in mijn schema, maar misschien is het wel een ideetje om het eens klaar te maken op een cheatdag! Anyway, de combinatie hierboven is ook heerlijk! De aardappelpartjes én de schijf heb ik bereid in de Airfryer, de groenten gewokt met wat ketjap. Delicious!

Zoals ik je eerder al vertelde zijn hier niet alle producten te verkrijgen, er zijn dan ook best een aantal producten uit het assortiment waar ik super nieuwsgierig naar ben. Bijvoorbeeld de chickenstyle filet, de groenteballetjes, de nuggets, de bloemkool broccoli rondo, de pompoen zoete aardappelburger en de rookworst. Heb jij één van deze producten wel eens gegeten? En wat vond je er van? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Volg je me al op Instagram?

Tagged , , , , , , , , , ,

1 gedachte over “REVIEW | VIVERA VLEESVERVANGERS

  1. […] heel erg bedankt mochten jullie meelezen! Een tijdje geleden plaatste ik al een review mijn favoriete producten, vandaag review ik een aantal van de nieuwe producten die ik heb ontvangen. De pulled veggie, de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!