REVIEW | HAVERMOUTJE

Havermoutje, een kookboek met daarin 70 heerlijke havermoutrecepten. Van pasta tot en met de pannenkoek, je vindt het in dit schitterend vormgegeven boek geschreven door Pascalle Bonnier & Mathijs Kok.

Het duo was in 2015 te gast in het programma ‘Koffietijd’ op RTL4. Daar vertelden ze samen zo passievol over hun recepten dat ik direct nieuwsgierig werd naar het kookboek. Havermout vind ik persoonlijk erg lekker en het is daarnaast ook nog eens gezond.

Inmiddels is het 2016 en heb ik al een aantal recepten uit het kookboek uitgeprobeerd. Havermout is in bijna elk recept het basis ingrediënt en wauw, wat is havermout veelzijdig! Het kookboek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken zoals basisrecepten, ontbijt, lunch, snacks en diner. Met op het einde een index waar je eenvoudig via foto’s en paginanummers een recept terug kan vinden.

Uiteraard begint het kookboek met een uitleg hoe je havermoutpap kan maken. Daarbij geven Pascalle en Mathijs ook tips over hoe je de pap naar persoonlijke wens dun, normaal of dik krijgt. Vervolgens vind je recepten waarmee je diverse soorten melk kunt maken. Bijvoorbeeld havermelk, quinoamelk en amandelmelk zoals je hierboven ziet. Mijn persoonlijke favoriet op dit moment!

amandelreep

Zelfgebakken brood is uiteraard het allerlekkerste en in Havermoutje kun je dan ook echt je lol op. Er staan diverse recepten in om de lekkerste broden te maken met ingrediënten zoals dadels, noten, vijgen en blauwe bessen. Van de week heb ik nog het ‘spelthaverbroodje’ gebakken, heerlijk! 

“De diversiteit aan recepten met een gezonde twist maakt het gewoon een feest om in de keuken te staan”

Toch wel een van de heerlijkste recepten uit het boek is ‘wortelcake met haver & pistache’! Deze cake is een zusje van de ‘worteltaart’ en een origineel recept om je vingers bij af te likken! Mocht je echter zin hebben in een gezond tussendoortje, dan vind je ook in dit kookboek genoeg mogelijkheden! Bijvoorbeeld de ‘havermoutreep met amandelen’ of de ‘havermout koekjes’. Makkelijk te maken en je hebt een healthy snack in no-time.

havermout koekjes

Ik kan met zekerheid zeggen dat Havermoutje, mede door de prachtige fotografie en vormgeving, een aanwinst is in je kookboeken collectie! De diversiteit aan recepten met een gezonde twist maakt het gewoon een feest om in de keuken te staan. De 70 recepten zijn allemaal even bijzonder en door de vele opties ben je niet snel door het kookboek heen. Havermout als basis ingrediënt gaat zeker niet vervelen.

Je vindt Havermoutje ook op Instagram onder de profielnaam @havermoutje of kijk eens op hun website www.havermoutje.nl!

Liefs, Elcke


Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Neem dan een kijkje op de site van de groene zus of bekijk haar Instagram account!

Geef een reactie