REVIEW | EIWITREPEN

Een tijdje geleden reviewde ik een aantal eiwitrepen die ik mee had genomen tijdens mijn bezoekje aan Health Advies Breda. Omdat dit artikel zo enorm goed werd ontvangen (thanks!) is het natuurlijk niet meer dan logisch dat er een vervolg op moest komen. Onlangs was ik weer bij Health Advies Breda voor een meting, hoe dat allemaal verliep kun je hier lezen. Ik ging wederom niet met lege handen naar huis. Ik kocht onder andere deze 5, voor mij onbekende, eiwitrepen en probeerde ze uit! Mocht je benieuwd zijn naar een bepaalde eiwitreep waar je over twijfelt, laat het me dan zeker even weten in de reacties hieronder. Wanneer ik ze tegenkom kan ik ze voor je uit proberen voor een eventuele volgende review! Laten we beginnen!

Doctor’s CarbRite Diet – Lemon Meringue

IMG_5731

Wanneer je de vorige review hebt gelezen dan weet je misschien nog dat ik deze reep eerder heb geproefd in de smaak Chocolate Brownie en dat ik er niet bijzonder enthousiast over was. Eigenlijk een vrij standaard eiwitreep. Toen ik deze smaak in het schap zag liggen besloot ik hem toch mee te nemen. Misschien was ik niet zo enthousiast door de smaak die ik de vorige keer heb meegenomen, Chocolate Brownie is natuurlijk ook vrij standaard. De smaak Lemon Meringue ging dus met me mee, ik ben gek op alles met citroen dus je zou denken dat het niet mis kan gaan. Precies wat ik dacht. Well, I was wrong! Teleurgesteld was ik na de eerste hap. De structuur is oke, gewoon de chewy eiwitreep structuur. Maar de smaak. Dit is met stip op één de meest chemische citroensmaak die ik ooit heb geproefd. Ik heb hem opgegeten, maar ik kan niet zeggen dat ik er van heb genoten. Weer een jammer voor de CarbRite repen. Een reep bevat 195 calorieën waarvan 23 gram koolhydraten, 21 gram eiwitten en 3 gram vetten.

OhYeah! Victory Bar – Peanut Butter Chip

IMG_5826

Nu een reep die ik nog nooit eerder heb geproefd. Ik zie ze ook niet heel erg veel voorbij komen op social media en dat weerhield me er eigenlijk een beetje van om ze te kopen. Toch ging ik overstag en nam ik twee smaken mee waaronder de Peanut Butter Chip. Want laten we eerlijk zijn, als er pindakaas in het spel is, dan is het (bijna) altijd goed! Wat me opviel is dat de reep vrij lang is vergeleken met andere repen en nogal eehm.. slap van structuur? Ik weet niet echt hoe ik het moet omschrijven maar toen ik de reep uit de verpakking haalde boog hij helemaal dubbel. Dat dus. Ik moet zeggen dat ik de smaak heerlijk vind, maar ik haal er niet echt pindakaas uit. De chips op de reep zijn heel zacht en fudgy en in de laatste hap vond ik een verdwaalde pinda. Foutje of had ik gewoon pech met de hoeveelheid pinda’s in mijn reep? De structuur is heerlijk zacht. Ik moet zeggen dat ik het een aanrader vind, alleen waarschuw ik je wel voor enige teleurstelling als je peanutbutter heaven verwacht. Dan de voedingswaarden. Een reep bevat 200 calorieën waarvan 27 gram koolhydraten, 21 gram eiwitten en 6 gram vetten.

QuestBar – Cookies & Cream

img_5870

Ook de QuestBar heb ik in mijn vorige review besproken, ik was toen niet echt bijzonder onder de indruk maar ik kom nu tot de conclusie dat dit echt kwam door de smaak die ik had gekozen. Want deze cookies & cream is goddelijk! Nee, ik overdrijf het niet, ook niet een heel klein beetje. Zie je die donkere en lichte chuncks in de reep? Cookies & cream! Echte cookies en echte cream en dat tussen de stevige structuur van de QuestBar’s. Ik vind hem te gek. Dit zou de ultieme favoriet moeten zijn in Amerika, ik geloof het gelijk! Deze ga ik sowieso nog eens nemen, en ik wil je niet dwingen verder, maar proef deze! De voedingswaarden zijn wel vrijwel gelijk aan de vorige QuestBar die ik probeerde, naar mijn zin weer iets te hoog in koolhydraten maar daar kan ik bij deze smaak dan wel weer mee leven. Een reep bevat 190 calorieën waarvan 20 gram koolhydraten, 21 gram eiwitten en 9 gram vetten.

OhYeah! Low Carb Bar – Lemon Cheesecake

img_6038

Oke, eerlijk is eerlijk, de verwachtigingen bij deze reep waren zeer hoog gespannen. In mijn vorige review kwamen de smaken Celebration Cake en Chocolate Chip Cookie Dough voorbij en die waren heerlijk. Toen ik de Lemon Cheesecake zag liggen hoefde ik dan ook niet lang na te denken, ik nam er zelfs 2 mee. Maar.. Helaas.. Ik vond deze vreselijk. De structuur niet, die is net zo goed als bij de andere 2 smaken maar de smaak was vreselijk. Ik ben gek op alles met citroen, maar niet wanneer de smaak te chemisch wordt en dat was bij deze reep ook weer het geval. Niet voor herhaling vatbaar wat mij betreft. De voedingswaarden schelen niet veel van de andere smaken maar ik zal ze toch nog even vermelden. Een reep bevat 220 calorieën waarvan 23 gram koolhydraten, 22 gram eiwitten en 7 gram vetten.

OhYeah! Victory Bar – Chocolate Fudge Brownie

img_6039

Mijn eerste ervaring met de Victory Bar was zoals je net hebt kunnen lezen best positief. Nu de tweede smaak die ik mee nam. Wat me opviel is dat deze reep weer een beetje “slap” is, maar goed geeft niet. Het gaat natuurlijk om de smaak en de structuur en ook over deze reep ben ik best enthousiast. Ik proef de fudge niet echt terug, ook niet in de chocolate chips die je op de reep ziet zitten maar ik mis het ook niet echt. Goede zachte chewy structuur, heerlijke chocolade smaak. Kort maar krachtig; aanrader! Met het risico op een teleurstelling ga ik wat meer van deze repen proberen in de toekomst. Als je aanraders hebt, let me know! Een reep bevat 200 calorieën waarvan 27 gram koolhydraten, 21 gram eiwitten en 6 gram vetten.

Wat is jouw favoriete eiwitreep? En heb je deze smaken als eens geprobeerd? Al deze repen zijn o.a. verkrijgbaar bij Health Advies Breda en Body & Fitshop.

Volg je me al op Instagram?

Geef een reactie