RECEPT | VEGA LOEMPIA’S UIT DE AIRFRYER

Voor alle Airfryer fans, just like me, heb ik vandaag weer een heerlijk receptje klaar staan! Zoals jullie ongetwijfeld weten ben ik groot fan van dit apparaat en nee, ik word niet betaald om dit herhaaldelijk met jullie te delen πŸ˜‰ Het enige wat ik jammer vind is dat er weinig leuke recepten voor de Airfryer te vinden zijn. Gelukkig heb ik zelf genoeg fantasie om er iets leuks van te maken en heb ik het medium om dit met jullie te delen! En laat het nou zo zijn dat ik gek ben op loempia’s! Vooral Vietnamese loempia’s, oeh lala! Maar helaas niet zo heel erg gezond, tijd om deze guilty pleasure in een gezonder jasje te steken dus! Het recept voor deze vegetarische loempia’s is één van mijn standaard recepten. Is ook heerlijk met kip overigens! In plaats van in de frituurpan stopte ik de loempia’s nu dus in de Airfryer. Enigszins sceptisch, dat wel. Toen ik het bakje open deed om te checken hoe het er voor stond werd ik niet heel enthousiast, ze worden namelijk niet zo bruin als je gewend bent van een reguliere loempia. Logisch achteraf, want je gebruikt geen vet. Maar het aller belangrijkste; ze zijn heerlijk krokant en dat vind ik toch net iets belangrijker dan het kleurtje! Ben je benieuwd? Lees dan snel verder voor het recept!


Wat heb je nodig?

 • 1 prei
 • 150 gram wortel julienne
 • 125 gram taugΓ©
 • 5 bosuitjes
 • 100 gram vermicelli (ik gebruik de vermicelli van Tiantan)
 • 2 eetlepels oriΓ«ntaalse kruidenmix
 • 3 eetlepels sojasaus
 • loempiavellen

Wat ga je doen?

 • Snijd de prei en de bosuitjes fijn en laat de loempiavellen ontdooien.
 • Verwarm wat olie in de wok en doe hier de prei, de bosuitjes en de wortel julienne in. Roerbak de groenten tot zeΒ zo goed alsΒ gaar zijn.
 • Doe als laatste de kruidenmix, de sojasaus en de taugΓ© erbij en laat het nog een paar minuutjes bakken. Haal de wok dan van het vuur.
 • Breng intussen wat water aan de kook voor de vermicelli. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Verwarm nu je Airfryer voor op 180 graden. De loempia’s die je nu gaat rollen kunnen dan gelijk de Airfryer in (ongeveer 4 per keer).
 • Leg het loempiavel op een platte ondergrond, leg een kleine baan van het groentemengsel en de vermicelli op het loempiavelΒ en vouw de zijkanten vanΒ het velΒ naar binnen en rol hem vervolgens strak op. Dit herhaal je tot alle vulling op is.
 • De loempia’s moeten voor 1o minuten de Airfryer in.

Ik maakte 12 loempia’s uit dit recept, een loempia volgens bovenstaande ingrediΓ«nten bevat dan 84 calorieΓ«n waarvan 17,1 gram koolhydraten, 1,8 gram eiwitten en 0,9 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Verzoekjes voor Airfryer recepten kun je ook hieronder kwijt! Klik hier voor meer lekkere recepten en volg ons op Instagram voor kijkjes achter de schermen en meer eet inspiratie!

Tagged , , , , , ,

4 gedachten over “RECEPT | VEGA LOEMPIA’S UIT DE AIRFRYER

 1. Is er een manier om de loempia’s te bewaren? Kan je ze invriezen bijvoorbeeld en zo ja hoe werkt dit. Eerst bakken en dan invriezen om weer af te bakken zodra je ze uit de vriezer haalt?

  Het lijkt me heerlijk om uit te proberen, maar 12 loempia’s in 1x is wel erg veel!

  1. Hi Anouk!

   Ik heb werkelijk waar geen idee. Als ik ze maak gaan ze altijd op. Maar als je ze in wilt vriezen zou ik ze rollen, invriezen en vervolgens afbakken. Succes niet gegarandeerd hoor! Maar mocht je het proberen dan hoor ik graag hoe het gegaan is!

 2. Hoi Linda, wat een heerlijk gerecht is het geworden. Eerst was ik wat huiverig, maar ik heb je instructies goed opgevolgd en heerlijk genoten met de familie!

  1. Goed te horen! Vind dit zelf ook nog steeds een super fijn receptje! πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *