RECEPT | MANGO BASTOGNE CAKE

Ik houd van cake!
Maar dat is, wanneer je mij volgt op Instagram, waarschijnlijk geen nieuws meer.

Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik vier cakes per week uit de oven trek, die ik dan vervolgens volledig mijn eigen hoofd in schuif. Dat ik slecht ben in het delen van mijn eten, is denk ik tevens geen nieuws meer. Ik lach wanneer ik het zeg, maar stiekem zit er gewoon een kern van waarheid in.

Anyway, terug naar de cake!
Ik eet het als ontbijt, als snack, een plak (of drie!) bij mijn lunch, als dessert en ook rustig nog een paar plakken terwijl ik de trap op loop om te gaan slapen.

Nu wil het geval dat ik vooral houd van cake met briljante macro’s. En wanneer zo’n feestelijk stuk mét briljante macro’s dan ook nog weinig ingrediënten bevat waardoor ie bijzonder makkelijk te maken is EN ie ook nog smaakt naar chocolade of één van mijn favorieten koeken, dan ben ik een gelukkig mens!

En zo overtrof ik mezelf en maakte ik van de week deze goddelijke Mango-Bastogne-Cake.

Stop waar je mee bezig bent, ren (Ja, rennen ja! Dan kun je die vijfde plak ook nog nemen zonder schuldgevoel) naar de supermarkt om alle ingrediënten te kopen welke je nodig hebt en gebruik vervolgens de volgende hoeveelheden om hem te bakken;

 • 125 gr gepureerde mango
 • 100 gr fijngemalen havermout (ik gebruik de biologische van de AH, maar wanneer je het fijnmalen van havermout te veel gedoe vindt, pak je gewoon havermeel)
 • 160 ml eiwit (ik heb een hekel aan het scheiden van eieren, dus koop ik altijd een fles eiwit)
 • 40 gr Isolaat Perfection in de smaak Cookies & Cream (Body & Fitshop)
 • 4 bastognekoeken
 • 1 el bakpoeder

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Pak een schaal, mik daar de fijngemalen havermout, de Isolaat Perfection en het bakpoeder in en roer deze droge ingrediënten goed door elkaar.
 • Pureer de mango en voeg dit, tezamen met het eiwit, bij de droge ingrediënten.
 • Pak vier bastognekoeken, breek deze in kleine stukjes en roer door de rest van het beslag.
 • Doe het mengsel in een cakevorm van 22 centimeter en zet voor circa 35-40 minuutjes in de oven. Uiteraard is de cake klaar wanneer de satéprikker die je er insteekt er schoon uitkomt, maar dat moge duidelijk zijn.

foto-2

Wanneer je deze Mango-Bastogne-Cake in 11 plakken snijdt, bevat het per plak de volgende macro’s:
81 kcal, 10 khd, 6 eiwit, 1,5 vet, 1,4 vezel

Wanneer je deze belachelijk lekkere cake maakt, vergeet mij dan vooral niet te taggen op Insta. Naast dat ik het graag eet, kijk ik namelijk ook graag naar kiekjes van fijne cakes

Liefs, Chantal

 

Tagged , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!