RECEPT | KOKOSMEEL PANCAKES

Klinkt lekker he?! Pannenkoeken van kokosmeel. Het idee vond ik top, de smaak trouwens meer dan top, alleen het proces heeft me toch wel wat bloed, zweet en tranen gekost als ik eerlijk moet zijn. Ik heb bijna nooit hulp nodig in de keuken, dit in tegenstelling tot een aantal jaar geleden. Maar met deze pancakes heb ik de hulptroepen toch echt even in moeten schakelen. Gelukkig beschikt vriendlief over het engelen geduld wat in dit geval meer dan nodig was, en hij heeft het meer dan goed gedaan! Het enige puntje van kritiek, de foto is wat donker uitgevallen. Hoe dat komt?! Omdat ik stond te prutsen, het later en later werd en de foto’s uiteindelijk niet meer in vol daglicht gemaakt zijn. Ben ik aan het muggenziften? Ja, sorry, terug naar de pancakes! Ze zijn heerlijk, ze zijn glutenvrij, ze bevatten geen geraffineerde suikers, ze vergen alleen wat geduld met bakken maar laat je daardoor zeker niet tegenhouden! Eet je paleo? Dan zijn deze schatjes ook geschikt voor jou!


Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 35 gram kokosmeel
  • 3 eieren
  • 60 ml kokosmelk
  • 20 gram gesmolten kokosolie
  • 20 gram honing

Wat ga je doen?

  • Raap al het geduld in je lijf bij elkaar! (Grapje ;-))
  • Doe alle ingrediënten in een mengkom en mix het met een handmixer tot een glad beslag. Zorg dat alle klontjes er uit zijn. Blijft het wat dik? No worries, dit hoort!
  • Verwarm wat kokosolie in de koekenpan en zet het vuur laag, heel belangrijk!
  • Giet wat van het beslag in de pan en wacht tot de bovenkant droog is. Nu kun je ze omdraaien, maar hier komt het lastige; ze breken vrij snel dus dit vergt geduld en precisie!
  • Is het allemaal gelukt, dan kun je gaan smullen!

De pancakes zijn super lekker met wat geraspte kokos en ahornsiroop, maar op zichzelf hebben ze ook al genoeg smaak! Een portie voor 1 persoon zonder toevoegingen bevat 299 calorieën waarvan slechts 2 gram koolhydraten, 14,8 gram eiwitten en 23,6 gram vetten. Schrik niet van de vetten, de vetten uit kokosolie en kokosmeel zijn goede vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Je mag me natuurlijk ook altijd taggen met #wayofhealthnl op Instagram! Wil je meer lekkere recepten bekijken? Klik dan hier! Voor meer eet inspiratie kun je terecht op onze Instagram!

Tagged , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!