RECEPT | CRUNCHY EIWITREPEN

Sinds ik mijn levensstijl heb omgegooid zijn eiwitrepen mijn snoepjes geworden. Waar ik ze vroeger echt niet weg kreeg gaan ze nu met gemak naar binnen en kan ik er ook echt enorm van genieten. Je hebt ze in allerlei soorten en smaken, maar één ding hebben ze wel met elkaar gemeen; ze zijn behoorlijk prijzig. Nu vind ik dit op zich niet eens zo’n probleem. Ik eet misschien 3 à 4 keer per week een reep dus zo’n doos gaat best een tijdje mee. Maar toch bleef de gedachte spelen om ze zelf te maken. Zo moeilijk kon het niet zijn leek mij, en dat bleek nog te kloppen ook! Met een paar simpele ingrediënten die iedere fitte foodie wel in zijn of haar keuken heeft staan kun je deze heerlijke eiwitrepen maken. Wil je geen crunch? Zonder zijn ze ook heerlijk, trust me!


Wat heb je nodig voor 4 repen?

Wat ga je doen?

  • Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze au bain marie tot de chocolade is gesmolten.
  • Maal de walnoten in kleine stukjes in een foodprocessor.
  • Voeg alle ingrediënten behalve de crisps samen in een keukenmachine en meng het op de laagste stand tot een egale massa.
  • Voeg als laatste de crisps toe en roer deze door het mengsel met een lepel.
  • Schep het mengsel op een snijplank en maak er een rechthoekige vorm van. De randjes kun je eventueel aandrukken met de achterkant van een lepel.
  • Snijd 4 repen uit het mengsel en schuif ze een beetje los van elkaar.
  • Sprinkel met een lepel de gesmolten chocolade over de repen, zoveel je wilt.
  • Zet de repen een uur in de koelkast en smullen maar.

Je kunt de repen invriezen, in de koelkast zijn ze 2 à 3 dagen houdbaar. Wanneer je 4 repen uit dit recept haalt bevat één reep 190 calorieën waarvan 8,3 gram koolhydraten, 14,4 gram eiwitten en 10,7 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Je kunt me ook taggen in je eindresultaat met de hashtag #wayofhealthnl
Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor leuke kijkjes achter de schermen en nog meer eet inspiratie!

 

Geef een reactie