RECEPT | CHOCOLATE PEANUTBUTTER BARK

Tsja, een recept?! Kan ik dit een recept noemen?! Eigenlijk niet, dit is werkelijk zo belachelijk simpel dat het de naam ‘recept’ niet eens zou mogen dragen. Maar toch wil ik het met jullie delen! Ik vind die zelfgemaakte chocolate barks zo geniaal! Zelf chocolade smelten en alles erop knallen wat je maar lekker vindt. Het kan niet gek genoeg zijn. Ik heb ze gemaakt met tum tum’s, popcorn en krakelingen of met stukjes fudge en gemalen zeezout, maar de combinatie die ik vandaag met je ga delen werd door mijn visite het beste ontvangen en laat het nou net de meest simpele variant zijn! Lust je geen pindakaas, dan zal dit absoluut niet jouw ding zijn. Maar ben je net als ik gek op pindakaas, lees dan zeker even verder!


Wat heb je nodig?

  • 150 gram pure chocolade
  • 1 flinke eetlepel pindakaas, ik gebruikte de crunchy pindapasta van Body & Fitshop

Wat ga je doen?

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie.
  • Schep in de tussentijd een eetlepel van de pindakaas in een magnetron bestendig schaaltje en zet deze voor ongeveer 1 minuut in de magnetron, de pindakaas moet goed vloeibaar zijn.
  • Pak een plat bord of een snijplank en bekleed deze met bakpapier. Zorg ervoor dat de ondergrond die je kiest plat in de koelkast kan liggen!
  • Wanneer de chocolade gesmolten is haal je de kom van het vuur (pas op, warm!) en giet je de inhoud over het bakpapier.
  • Verdeel de chocolade met een lepel over de ondergrond, zorg dat het ongeveer 2 à 3 mm dik is.
  • Pak nu de gesmolten pindakaas en giet dit over de gesmolten chocolade. Ik maakte 4 verticale strepen van pindakaas en trok met een satéprikker horizontale lijnen door de gesmolten chocolade voor een marmer effect.
  • Nu kan de bark de koelkast in voor ongeveer een uurtje. Zorg dat het goed hard is voordat je de bark in stukken breekt.

Normaal gesproken deel ik altijd de macro’s met je, maar in dit geval niet. Niet omdat de macro’s per se heel slecht zijn, maar omdat het volledig afhankelijk is van je productkeuze. Niet iedere pure chocolade reep heeft dezelfde macro’s, net als niet iedere pindakaas dezelfde macro’s heeft. Wil je toch een richtlijn hebben, dan kun je de ingrediënten die je hebt gebruikt natuurlijk altijd even invoeren in My Fitness Pal!

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg ons op Instagram voor kijkjes achter de schermen en nog meer eet inspiratie!

Geef een reactie