PERSONAL | MIJN ULTIEME GUILTY PLEASURES

Iedereen heeft ze en de kunst is om het ook echt een guilty pleasure te laten en je er niet te vaak aan over te geven. Maar wauw, dat is soms moeilijk! Je vindt op de site ook guilty pleasures, maar dan in een iets gezonder ‘Way of Health’ jasje. Over deze guilty pleasures gaan we het vandaag niet hebben. We gaan het hebben over de real deal, de echte ongezonde maar oh zo lekkere guilty pleasures! De guilty pleasures die ons lichaam helemaal niks goeds doen, maar toch zo satisfying zijn. Gewoon, op een ordinary woensdag, ter inspiratie voor je cheatday of om even gigantisch te balen dat onderstaande producten niet in je voedingsplan zitten (schuldig!). Ik deel mijn ultieme guilty pleasures met je, in random order, omdat ik uit deze selectie simpelweg geen favoriet kan kiezen! Let’s go!

Ik begin deze (vreselijke ;-)) post met chips. Naturel chips wel te verstaan, en dan het liefst met ribbels van Lays. I. love. chips! Maar echt, ik hou er van. Geef me een zak en ik eet hem voor je leeg, in één keer zonder daar ook maar een klein beetje moeite mee te hebben. As we speak heb ik deze heerlijkheid al bijna 2 maanden niet gegeten, hoe bedoel je chips rehab. Ik hoor je denken ‘Waarom niet? Je hebt toch cheatdays?’. Klopt, die heb ik. Maar een cheatday betekend voor mij niet dat ik me vol stop met ongezonde dingen. En zoals ik je al vertelde, geef me een zak chips en hij gaat leeg. Iets te veel van het goede naar mijn idee, dus laat ik de chips in de supermarkt. Soms met een klein beetje pijn in mijn hart, dat wel.

chips

Ik heb ook een grote voorliefde voor wit brood. Hoe slecht het ook is, ik vind het heerlijk, al van kinds af aan. Bruin brood, volkoren brood, als het niet wit is eet ik het niet. Ik krijg het gewoon niet weg. No worries, ik eet wit brood niet on a daily basis. Ik lust gelukkig wel graag volkoren rogge crackers. Maar goed, terug naar de guilty pleasure; wit brood. Wil je me blij maken? Regel een vers afgebakken wit stokbroodje voor me! Wil je helemaal vrienden met me maken? Regel wat belegen kaas en een gekookt eitje erbij en het kan niet meer mis gaan. In tegenstelling tot chips eet ik dit wél op mijn cheatdays. Ik vind dat één of twee broodjes moet kunnen, en dat is dan ook precies wat ik soms doe op een cheatday. Inmiddels kan ik me wel irriteren aan de geur van versgebakken brood als het geen cheatday is. Man, ik krijg daar een instant schreeuwende maag van.

stokbrood

Ik ben niet echte een zoetekauw maar toch hoort er ook wat zoetigheid thuis in dit rijtje! Chocolade! Hey, ik ben een vrouw, I can’t help we love chocolate! Maar, ik hou niet van alle chocolade. Het liefst eet ik 75% pure chocolade maar melk chocolade vind ik ook niet vervelend. Als je me nu voor het chocolade schap in de supermarkt zou zetten en me zou dwingen een keuze te maken dan duurt dat niet heel erg lang. Sowieso zou er een reep Johnny Doodle mee gaan naar huis en dan het liefst de melkchocolade met fudge en brownie! Ook de caramel zeezout van Tony’s vind ik heerlijk, of gewoon een plain and simple verkade reep in de smaak intens puur! Oke guys, ik krijg serieus trek hier..

20160200Johnnydoodle-1080x720

On to the next one, hou je het nog vol?! 😉 Je zag ze al voorbij komen, donuts! Donuts uit de supermarkt, van de bakker, maakt niet uit. Zolang er een lekkere laag frosting op zit en ze niet(!) gevuld zijn met room vind ik ze heerlijk! De Markthal in Rotterdam heeft een stand, echt waar, donut heaven! Ik eet deze eigenlijk nooit, gelukkig maar! Mijn vriend is er ook dol op. Een doosje met donuts van de supermarkt met een laagje chocolade is zijn favoriet, en trust me, dat doosje kan binnen 10 minuten leeg zijn als het aan hem ligt. Je snapt, met deze voorliefde van ons allebei, dat er in ons huis zelden donuts te vinden zijn!

donut

Zei ik net nog geen absolute favoriet te kunnen kiezen, zit ik daar nu eigenlijk een beetje over te twijfelen. Want kaassoufflés komen daar toch wel eng dicht bij in de buurt. Maar vind ik ze lekkerder dan chips? Of dan wit brood? Ik weet het niet.. Een kaassoufflé op een wit broodje is trouwens wel heel lekker, met een klodder mayonaise. Ook dit is al maanden geleden, net als de chips. Patat heb ik onlangs wel gegeten op een cheatday, maar ik wilde het toch een beetje beschaafd houden en heb daarom bewust geen kaassoufflé erbij genomen. Een goed alternatief trouwens zijn de kaasschnitzels van Vivera. Niet de real deal, wel lekker, minder vet en meer eiwitten! En heb je een Airfryer? Bereid ze daar dan in voor de extra crunch die je in de koekenpan niet krijgt!

kaassouffle

Dit waren ze, mijn ultieme guilty pleasures! Met een rammelende maag en enigszins gefrustreerd ga ik zo maar beginnen aan mijn lunch, met volkoren roggecrackers.. en kipfilet.. en versgemalen zwarte peper.. volgens schema..

Wat is jouw ultieme guilty pleasure? Laat het me weten in de reacties hieronder!

Volg je ons al op Instagram?

Tagged , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *