HOTSPOT | MOOK PANCAKES AMSTERDAM

Onlangs was ik een dagje in Amsterdam en natuurlijk moet er dan ook gegeten worden. Best een lastig ding in Amsterdam want deze stad is een food paradijs! Al een tijdje volgde ik MOOK Pancakes via Instagram en zag ik de meest geniale creaties voorbij komen. Ik stelde de locatie voor aan vriendlief en liet hem wat foto’s zien, ik heb de man zelden zo enthousiast gehoord over een restaurantje als in dit geval. De keuze was snel gemaakt, we gingen sowieso pancakes eten. MOOK Pancakes is gevestigd aan De Clerqstraat 34, een klein half uurtje lopen vanaf de Dam. Dat klinkt misschien lang, maar achteraf was het niet erg om wat extra calorieën te verbranden voorafgaand aan wat ons te wachten stond. En afgezien daarvan was het de wandeling dubbel en dwars waard. Wauw.

Bij MOOK Pancakes vind je geen oud-Hollandse pannenkoek met poedersuiker of met spek en stroop. Nee, bij MOOK Pancakes vind je pannenkoeken in een superhip jasje. Van de combinaties op de kaart gaat mijn foodie hart sneller kloppen. Ik vraag me tegelijkertijd ook weer eens af waarom we dit soort heerlijkheid niet gewoon in Zeeland hebben. MOOK, als jullie je geroepen voelen, kom naar Zeeland! 😉

De pancakes bij MOOK zijn gemaakt van biologisch speltmeel en zijn dus niet glutenvrij. Volgens mij kan hier wel rekening mee gehouden worden wanneer, je dit vooraf even aangeeft, maar correct me if I’m wrong! De prijzen van de pancakes variëren van €8,50 tot €14,- en je krijgt meer dan waar voor je geld. Alles is vers bereid, er worden biologische producten gebruikt en alle groenten en fruit is dagvers, en dat proef je! Op de kaart heb je 11 keuzemogelijkheden. Vind je dat weinig? Think again. Ik ben blij dat ze het bij 11 hebben gelaten want alles klonk zo goed dat ik met de grootste moeite een keuze heb kunnen maken. Vriendlief ging uiteindelijk voor The Chocolate Sensation; pancakes met huisgemaakte chocoladesaus, vers fruit en geraspte kokos. Ik ben gegaan voor The Blue Magic Deluxe; pancakes met verse blueberries, banaan, aardbei, maple syrup en geraspte kokos. Die geraspte kokos trouwens, die raspen ze zelf. Ook dat proef je!

mook

Zo lekker als de foto’s eruit zien, zo lekker zijn de pancakes niet. Ze zijn lekkerder, veel lekkerder! Dit waren oprecht de lekkerste en meest fluffy pancakes die ik ooit heb gegeten. Op het eerste gezicht lijkt het misschien weinig, 3 pancakes met toppings, maar ik heb mijn bord met de grootste moeite leeggegeten. Gewoon, omdat ik het zo heerlijk vond dat ik niet kon stoppen. Ook vriendlief die een behoorlijk grote eter is had moeite zijn bord leeg te krijgen. But we managed!

Wij zijn allebei voor een zoete optie gegaan, maar MOOK heeft ook verschillende hartige opties op de kaart. Zo kun je kiezen voor pancakes met avocado, hummus, groenten, chili, oregano en olijfolie of wanneer je echt voor die hard hartig wilt gaan kun je kiezen voor de pancakes met bacon, cheddar kaas, gegrilde uien en maple syrup of BBQ saus. Hoe geniaal!

De slow juices die MOOK serveert verdienen ook wat aandacht. Ik ben zelf geen fan van sapjes, helemaal niet zelfs. Maar vriendlief wel en hij koos voor een ananas sapje. Ik kon het niet laten om toch een slokje te proeven en ook hier was ik behoorlijk onder de indruk. Pure ananas, geen velletjes, geen stukjes, gewoon pure vloeibare ananas. Ik wil een slowjuicer thuis, for real!

En tenslotte wil ik nog wat woorden vuil maken aan de inrichting. Wanneer je binnenkomt tref je een grote bar omringd met vers fruit, een open keuken en een enorm hippe inrichting. Wit, industrieel, urban jungle. Alles komt er in terug, ik hou ervan. De bankjes zijn leuk weggewerkt tegen de muur en de stoelen zijn ouderwetse basisschool stoeltjes. Tenminste, ze lijken erop. Ook de dakramen in het achterste gedeelte geven de juiste sfeer (en de juiste belichting voor mooie Insta shots natuurlijk). Wat ik bijna vergeet is de (old school) hiphop muziek die gedraaid wordt. Dit geeft MOOK een extra stukje authenticiteit wat ook nog eens perfect in het hele plaatje past.

Mocht je binnenkort in Amsterdam zijn, ga hier dan zeker even langs!

Gegevens
MOOK Pancakes
De Clerqstraat 34
Amsterdam
020 3334 6995

Openingstijden
Maandag t/m zondag 9.00 uur – 21.00 uur


Bron kopafbeelding
Bron afbeelding 1 – eigen foto

Tagged , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!