REVIEW | EIWITREPEN

Vorige week vertelde ik je al over mijn bezoekje aan Health Advies Breda. Uiteraard ben ik er niet weg gegaan zonder iets mee te nemen. Mijn oog viel gelijk op hun assortiment eiwitrepen. Ik vind ze heerlijk als snack, het voelt namelijk toch een beetje als snoepen door de smaak en structuur maar de macro’s zeggen toch echt iets anders! Het enige lastige vind ik dat je eiwitrepen vaak per doos moet bestellen en wanneer de smaak je dan niet bevalt zit je met een stuk of 12 repen die je met tegenzin op moet eten. Ik spreek uit ervaring! Het voordeel bij Health Advies Breda is dat je ze per stuk uit kunt kiezen en je op deze manier dus makkelijk nieuwe smaken en merken uit kunt proberen! Ik heb 5 repen uitgekozen die ik nog niet kende en waar ik heel erg benieuwd naar was. Wat ik er van vond lees je hieronder!

Ooh Snap! Crispy Protein Bar
IMG_4846
Deze reep heb ik meegenomen in de smaak Vanilla Marshmallow en laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen; hij doet zijn naam eer aan! Wat is deze reep lekker crunchy, daarmee onderscheidt hij zich voor mij van alle eiwitrepen die ik tot nu toe heb gegeten. Naast de crunch is hij ook licht chewy wat ik echt een top combinatie vind! En de smaak is heerlijk, wel heel zoet, maar ik hou er wel van! Tot slot de macro’s per reep: 160 calorieën waarvan 18 gram koolhydraten, 15 gram eiwitten en 7 gram vetten. Dit vind ik niet echt top, maar de structuur en smaak maken dit wel weer enigszins goed!

OhYeah! Low Carb Bar
IMG_4865
Ik ben gek op koolhydraten en ik eet er dus ook snel te veel. Ik vind het dan ook belangrijk dat mijn tussendoortjes laag in koolhydraten zijn. Als ik de naam van deze reep moet geloven voldoet hij aan mijn eisen. Ik nam deze mee in 2 smaken maar laten we beginnen met de smaak Celebration Cake. Toen ik de verpakking open maakte was ik blij verrast, een lekkere zoete geur kwam me tegemoet en een reep vol met gekleurde hagelslag! Had ik niet verwacht! En dan de structuur en smaak, ik heb maar 1 woord: HEERLIJK! Maar echt! De structuur en smaak deed me denken aan een kruising tussen cake en een koekje en de smaak is wederom zoet maar neigt naar mijn idee meer naar vanille-zoet dan naar suiker-zoet. En dan de macro’s. Een reep bevat 220 calorieën waarvan 24 gram koolhydraten (say what?!), 21 gram eiwitten en 7 gram vetten. Helemaal niet zo low carb dus! Gek genoeg zie ik dit vaker bij producten die zichzelf de stempel ‘low carb’ hebben gegeven. Misleiden van de consument? Anyway, ik zou hem zeker nog eens meenemen, maar niet een hele doos!

Quest Bar
IMG_4918
Ik denk dat iedereen deze repen wel kent. Ik heb ze al ontelbaar keer voorbij zien komen maar vanwege het prijskaartje wilde ik nooit een hele doos bestellen, want wat als ik ze niet lekker vind?! Lucky me achteraf. Ik naam deze reep in de smaak s’mores, wat ik normaal gesproken heerlijk vind, Maar deze viel toch even heel zwaar tegen! Misschien waren mijn verwachtingen ook wel iets te hoog hoor, dat kan. De structuur van de reep was chewy zoals je van een eiwitreep verwacht. De stukjes koek waren zo hard dat ik mijn kies er bijna op brak en de stukjes chocola waren gewoon chocola. Prima reep maar hij doet wat mij betreft onder voor de bovenstaande 2! Dan de macro’s: een reep bevat 198 calorieën waarvan 9 gram koolhydraten (dat vind ik dan weer wel een pluspunt!), 20 gram eiwitten en 9 gram vetten.

OhYeah! Low Carb Bar
IMG_4946
Deze keer de smaak Chocolate Chip Cookie Dough. Ik kan er vrij kort over zijn want de smaak is wederom heerlijk, maar hij verslaat de Celebration Cake smaak niet! De structuur is goed, heerlijk chewy en er zitten behoorlijk wat chocolade chuncks in. Ik kan hem je aanraden, maar wil je echt voor een low carb reep gaan dan is deze niet geschikt ondanks wat de verpakking zegt! Een reep bevat 210 calorieën waarvan 24 gram koolhydraten, 21 gram eiwitten en 8 gram vetten. Iets meer calorieën en vetten dan de Celebration Cake smaak dus, dit heeft ongetwijfeld te maken met de chocolade chunks!

Doctor’s CarbRite Diet bar
IMG_4991
Deze nam ik mee in de smaak Chocolate Brownie. Ik kende deze repen eigenlijk helemaal niet, nooit ergens voorbij zien komen. Maar hij werd me aangeraden dus nam ik hem mee. Zoals ik je net al vertelde wil ik in mijn eiwitrepen het liefst zo min mogelijk koolhydraten, en deze repen zijn voor de ‘carb conscious dieters’. Klinkt goed, toch?! De reep is precies als de eiwitrepen die ik gewend ben. De structuur is chewy, maar niet bijzonder. Hetzelfde geldt voor de smaak. Ik proef chocolade, maar ik word er niet echt warm of koud van. Om eerlijk te zijn vind ik dit de minst lekkere reep van het hele stel, en stiekem had ik dat vermoeden al waardoor ik hem tot het laatst heb bewaard om hem te proberen. Maar goed, misschien maken de macro’s nog wat goed! Een reep bevat 190 calorieën waarvan 23 gram koolhydraten (hoe dan?!), 21 gram eiwitten en 3,5 gram vetten. Hetzelfde verhaal als bij de Low Carb Bar’s van OhYeah! Ze noemen zich low carb of carb conscious maar ze bevatten toch behoorlijk wat koolhydraten. Jammer.

Wat is jouw favoriete eiwitreep? En heb je deze varianten als eens geprobeerd? Al deze repen zijn o.a. verkrijgbaar bij Health Advies Breda en Body & Fitshop.

Tagged , , , , , , , , ,

2 gedachten over “REVIEW | EIWITREPEN

  1. […] tijdje geleden reviewde ik een aantal eiwitrepen die ik mee had genomen tijdens mijn bezoekje aan Health Advies Breda. […]

  2. […] dat deze reviews zo goed worden ontvangen! Wil je de andere reviews ook doorlezen? Deze vind je hier en hier! Ik moet wel eerlijk zeggen dat het steeds moeilijker wordt om repen te vinden die ik nog […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *