RECEPT | SPECULOOS ARRETJESCAKE

Arretjescake? Ik kan me voorstellen dat dit je eerste reactie is. Toch is het volgens mij een best wel bekend oer-Hollands en oer-ongezond recept. Mijn moeder maakte het vroeger wel eens en ik kan me herinneren dat er enorm veel suiker, boter en koekjes in gingen. Dat kan natuurlijk ook anders! Een tijdje geleden liep ik in de supermarkt tegen de Spelt Speculoos koeken van Bio Today aan. I loooove speculoos, dus ik nam ze mee! Niet per se gezonde koekjes, wel een stuk verantwoorder dan de reguliere koekjes met speculoos! Onder het mom van ‘ik heb vakantie’ besloot ik er dus arretjescake mee te maken, omdat het al zo lang geleden is dat ik het heb gegeten en omdat ik me afvroeg of een verantwoorde variant van deze Guilty Pleasure ook net zo lekker zou zijn.  Je hebt deze cake trouwens zo gemaakt, het enige nadeel is dat hij een paar uur op moet stijven in de koelkast voordat je aan kunt vallen.


Wat heb je nodig?

 • 150 gram Bio Today Spelt Speculoos koeken
 • 120 gram Griekse Yoghurt 0% vet
 • 120 ml gesmolten kokosolie
 • 70 ml agavesiroop (honing kan ook)
 • 5 eetlepels (rauwe) cacaopoeder

Wat ga je doen?

 • Breek de koeken in stukjes en zet deze even apart.
 • Smelt nu de kokosolie in een pannetje op laag vuur, zorg dat het niet verbrandt.
 • Schenk de gesmolten kokosolie in een kom en voeg hier de Griekse yoghurt en de agavesiroop bij. Meng dit tot een glad mengsel met een handmixer.
 • Voeg nu de cacaopoeder toe en meng opnieuw.
 • Voeg nu de stukjes koek toe en roer deze met een spatel door het mengsel, alle stukjes moeten bedekt zijn met het cacao mengsel.
 • Bedek een cakeblik met aluminiumfolie zodat je de cake er straks makkelijk uit kunt halen.
 • Giet het mengsel in de vorm en druk het goed aan met een lepel, zet de vorm vervolgens minstens 2 uur in de koelkast.

Wanneer je de cake in 10 plakken snijdt bevat 1 plak 204 calorieën waarvan 12,9 gram koolhydraten, 3 gram eiwit en 15,3 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Geef een reactie