RECEPT | RODE BIETEN HUMMUS

Dit smeerseltje op basis van kikkererwten is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Ik moet jullie eerlijk zeggen dat het niet altijd een favoriet van me is geweest. Mijn eerste ervaring met hummus (kant en klaar uit een bakje) was vreselijk. Lees: ik heb het niet eens doorgeslikt omdat ik het zo vies vond. Maar aangezien kikkererwten heel erg goed voor je zijn en bomvol eiwitten zitten geef ik de moed niet zomaar op! Hummus kun je ook maken gemengd met andere groenten en aangezien ik gek ben op rode bietjes besloot ik deze combinatie eens uit te proberen. En eerlijk is eerlijk, deze combinatie bevalt me heel goed! Ik nam een restantje mee naar kantoor om mijn collega (een echte hummus fan) te laten proeven en hij viel goed in de smaak. Zo goed dat deze hummus volgens haar zo geserveerd kan worden in een restaurant. Die steek ik mooi in mijn zak! En het leukste van alles, het is binnen no time klaar!


Wat heb je nodig?

 • 125 gram kikkererwten uit blik
 • 200 gram gekookte rode bieten
 • 1 eetlepel tahin
 • het sap van 1 citroen
 • snufje komijn
 • peper en zout naar smaak
 • optioneel: 2 tenen knoflook

Wat ga je doen?

 • Snijd de gekookte rode bieten in stukjes, je kunt ook gewoon voorgekookte rode bieten gebruiken of rode bieten uit een pot, let hierbij wel op eventuele toegevoegde suikers.
 • Doe de stukjes biet en de kikkererwten in de foodprocessor.
 • Voeg ook de tahin, het citroensap, het komijnpoeder en wat peper en zout toe. Als je het lekker vind kun je nu ook de knoflook toevoegen.
 • Zet de keukenmachine aan en maal net zo lang tot alles goed gemengd en helemaal fijn is, zoals de structuur op de foto hierboven.
 • Mocht de structuur wat dikker blijven dan kun je nog een beetje water toevoegen.

Uit dit recept haalde ik een flinke pot hummus. Het hele recept (zonder knoflook) bevat 299 calorie├źn waarvan 31,4 gram koolhydraten, 14 gram eiwitten en 9,5 gram vetten.

Laat je ons weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *