RECEPT | PEANUTBUTTER BROWNIES

Als ik denk aan brownies dan denk ik aan een heerlijk chewy chocolade cakeje met een volle chocolade smaak.. én een heleboel suiker! Wanneer je een gezonde levensstijl nastreeft dan horen brownies daar niet echt meer bij natuurlijk. Ik durf mezelf best om te dopen tot de brownie queen want wauw ik maakte goede brownies! Oreo brownies, Toblerone brownies, you name it, ik maakte het! Sinds ik mijn eetgewoontes drastisch heb omgegooid heb ik deze brownies nooit meer gemaakt, ik heb zelfs geen stukje brownie meer gegeten sindsdien! Geloof het of niet, het is waar! Het werd dus tijd voor een gezondere variant van de brownie, en die heb ik eindelijk gevonden! Deze brownie bevat geen meel en geen toevoegde suikers, bevat 12 gram eiwit per portie en is HEERLIJK! Genoeg gepraat, maak ze en geniet!


Wat heb je nodig?

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 165 graden en hak de chocolade alvast in kleine stukjes.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer het goed door elkaar.
  • Voeg nu 1 ei toe en 1 eiwit (de dooier kan weg!) en mix het goed door elkaar. Je krijgt nu een klonterig beslag, don’t worry, dit komt goed!
  • Voeg het water en de agavesiroop toe en mix opnieuw, nu krijg je een glad beslag, blijft het nog te plakkerig dan kun je altijd nog een klein beetje water toevoegen. Doe dit voorzichtig, anders wordt het misschien te dun!
  • Als je beslag goed is roer je de stukjes chocolade erdoor, doe het beslag in een brownievorm en zet het 25 à 30 minuten in de oven. Controleer tussendoor met een prikker, als er een beetje beslag op blijft zitten is dat niet erg, dat maakt de brownie lekker chewy!

Ik sneed de brownie in 8 stukken, een portie bevat dan 193 calorieën waarvan 12,2 gram koolhydraten, 12,3 gram eiwitten en 9,8 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

 

1 thought on “RECEPT | PEANUTBUTTER BROWNIES

Geef een reactie