RECEPT | LOW CARB KOKOSMAKRONEN

Kokosmakronen at ik toen ik jonger was heel erg graag, en ik was niet de enige, ons hondje was er ook gek op. Als ik even niet keek pakte hij snel mijn koekje van tafel waarop ik vervolgens een nieuwe wilde en mijn moeder niet geloofde dat het koekje ‘zomaar’ was verdwenen. Tot we hem op heterdaad betrapten! Anyway, hoe lekker ze ook zijn, ze zitten bomvol suikers en dat is dan ook de reden dat ik ze tegenwoordig achterwege laat. Maar gelukkig bestaat er kokosmeel en magere kwark met kokos van Campina. En met die combinatie ging ik aan de slag en daar kwamen deze heerlijke kokosmakronen uit zonder toegevoegde suiker! Behalve dat zijn ze ook nog eens laag in koolhydraten, voor mij de ideale snack!


Wat heb je nodig?

 • 60 gram kokosmeel
 • 150 gram Campina magere kwark kokos
 • 2 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • Optioneel: geraspte kokos

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar. Je houdt een plakkerig beslag over.
 • Laat het beslag een minuut of 5 rusten zodat het kokosmeel de vloeistoffen goed op kan nemen.
 • Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier.
 • Na de 5 minuten draai je 8 gelijke balletjes van het deeg. Leg deze op het bakpapier en druk ze een beetje plat. Niet te plat, dan worden ze erg droog. Het deeg zal een beetje barsten maar dit is niet erg.
 • Zet de koekjes voor 15 à 20 minuten in de oven. Hou het tussendoor goed in de gaten. De koekjes blijven licht van kleur.
 • Laat ze volledig afkoelen voor je ze eet.

Uit dit recept haalde ik 8 koekjes, een koekje (zonder geraspte kokos) bevat 62 calorieën waarvan 3,2 gram koolhydraten, 4,9 gram eiwitten en 2,7 gram vetten.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Geef een reactie