RECEPT | KOKOS KWARKTAART

Een tijdje geleden bracht Campina een magere kwark uit met een vleugje kokos. Ain’t that good?! Als kokosliefhebber werd ik hier gelijk enthousiast van, en natuurlijk moest ik er mee aan de slag! De kwark op zich is ook heerlijk, maar in deze gezonde kwarktaart komt hij nog beter tot zijn recht! En je raadt het misschien al, deze kwarktaart is prima geschikt als ontbijt! Niks leukers dan ontbijten met taart als je het mij vraagt! Ik voegde nog wat extra eiwitten toe waardoor deze kwarktaart ook kan eten als pre- of post-workout snack. Ik maakte al eerder een soortgelijke kwarktaart met mango, alleen gebruik ik bij deze variant een andere bodem. Iets minder zoet en iets krokanter. Ben je al benieuwd?!


Wat heb je nodig?

 • 2 bakken Campina magere kwark kokos
 • 10 blaadjes gelatine
 • 1 scoop eiwitpoeder (ik gebruik Whey Perfection in de smaak Creamy Coconut)
 • 150 gram All Bran Plus
 • 3 eetlepels kokosolie
 • Optioneel: rauwe cacaopoeder
 • Optioneel: koek- en speculaaskruiden

Wat ga je doen?

 • Maal de All Bran fijn in een foodprocessor. Zorg ervoor dat het niet te fijn wordt, er mogen hier en daar best wat grovere stukjes tussen zitten.
 • Laat in de tussentijd 3 eetlepels kokosolie smelten in een pannetje op laag vuur. Laat dit vervolgens een klein beetje afkoelen.
 • Doe de fijngemalen All Bran in een kom en giet de gesmolten kokosolie hierbij. Als je het lekker vindt kun je nu eventueel nog wat cacao en / of koek- en speculaaskruiden toevoegen. Roer het mengsel goed door.
 • Bedek een bakvorm met bakpapier en schep de inhoud van de kom hierin. Verdeel het over de bodem van je bakvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de bodem nu een half uurtje in de koelkast.
 • Leg de gelatineblaadjes voor ongeveer 5 minuten in een schaaltje met lauwwarm water.
 • Schep de inhoud van de bakken kwark in een ruime kom en doe hier een scoop eiwitpoeder bij en meng dit met behulp van een handmixer goed door elkaar.
 • Pak nu een kleine pan en doe hier een scheutje water in en verwarm dit op laag vuur. Los hier de gelatineblaadjes al roerend in op.
 • Als alle gelatine is opgelost giet je het mengsel bij de kwark en mix je dit nogmaals goed door elkaar.
 • Als je een glad mengsel hebt giet je dit in de bakvorm over de bodem. Zet de kwarktaart minstens 2 uur in de oven voor je hem aansnijdt.

Ik haal 6 flinke stukken uit dit recept. Een portie bevat 286 calorieën waarvan 29,3 gram koolhydraten, 33,8 gram eiwitten en 8,9 gram vetten. Wanneer je cacao en / of koek- en speculaaskruiden toevoegd zullen de macro’s iets afwijken.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Tagged , , , , , , , ,

1 gedachte over “RECEPT | KOKOS KWARKTAART

 1. […] Ontbijten met taart, hoe goed klinkt dat! Deze taart is mijn ultieme favoriet, het recept vind je hier. De kwark en het toegevoegde eiwitpoeder geven je de nodige eiwitten en de bodem voorziet je van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *