FOOD | MIJN 5 FAVORIETE GERECHTEN

Google is mijn beste vriend wanneer ik op zoek ben naar inspiratie voor het avondeten. Eigenlijk is Google altijd mijn beste vriend, maar dat terzijde. Soms kun je het standaard avondmaaltje zo ontzettend beu raken dat je toe bent aan iets totaal nieuws. Voor het gemak ga ik er vanuit dat ik niet de enige ben die hier last van heeft. Nu kun je op onze receptenpagina een hoop lekkere gerechten vinden, Maar niet van alles wat ik maak deel ik het recept. Vaak haal ik op de gok wat boodschappen in huis om dit vervolgens met elkaar te combineren, meestal pakt dat goed uit! Daarom leek het me leuk om mijn 5 favoriete gerechten met je te delen. Een mengeling van recepten van de site en creaties die ik nog niet met jullie heb gedeeld!


FullSizeRender6

Wanneer je me volgt op Instagram, dan zie je dit soort bordjes met enige regelmaat voorbij komen. Ik varieer met zilvervliesrijst, aardappelpartjes of aardappelpuree. Qua groente is het maar net waar ik zin in heb en vaak zit er een heerlijke vleesvervanger bij van Vivera. Deze combinatie is wel een echte favoriet. De aardappelpartjes bak ik in de Airfryer met wat paprikapoeder en cayennepeper. De sperzieboontjes kook ik gaar met een snufje zout en de vegetarische burgers van Vivera hebben niets nodig, heerlijke smaak en structuur!


FullSizeRender2

Aaah dit is ZO heerlijk! Shakshuka! Het leukste aan dit gerecht vind ik dat je het iedere keer net een ander smaakje kunt geven door te kiezen voor andere kruiden. Daarnaast is het snel klaar en totaal niet veel werk om te bereiden, hou ik van! Het recept voor deze variant vind je hier! Wanneer ik dit maak voor het avondeten bak ik altijd nog wat pitabroodjes af, hierdoor wordt het net iets vullender en het is ook nog eens een supergoede combinatie!


FullSizeRender5

Pasta is iets waar ik niet zo gek op ben eigenlijk. En dan heb ik het over de reguliere pasta met bolognese saus en rulgebakken gehakt. I’m not a fan! Ik maak het soms wel, maar ik geniet er dan toch minder van dan van een pasta als deze. Deze combinatie is zo’n toevalstreffer. Voor mijn voedingsplan van Health Advies Breda moet ik me aan bepaalde macro’s houden en moet ik zo onbewerkt mogelijk eten. Ik wilde dus geen gebruik maken van een pastasaus en besloot het zo basic mogelijk te houden. Ik heb biologische volkoren Rigatoni gekookt in water met een drupje olijfolie en een snufje zout. De sperziebonen zijn gekookt met een snufje zout. De rode ui heb ik gesnipperd en glazig gebakken in de wok. De sperziebonen en tonijn toevoegen, opwarmen en klaar ben je. Het is misschien een beetje droger dan je gewend bent, wanneer je hier overheen bent is het simpelweg genieten geblazen!


FullSizeRender1

Deze skinny kipsaté werd enorm goed bekeken, en nog steeds! En dat snap ik eerlijk gezegd wel want hij is hier ook een regelrecht succes! Mijn vriend is een echte kip saté liefhebber en vond deze variant ook echt super lekker. Nu ik dit typ bedenk ik me dat ik dit echt weer eens moet gaan maken voor op een refeed dag! Wanneer je geen fan bent van courgette kun je ook gewone noedels gebruiken, maar de courgette noedels geven net dat extra frisse smaakje aan het geheel!


FullSizeRender3

Salades vind ik heerlijk voor in de zomer, jammer dat ik geen talent heb voor het in elkaar draaien van geniale salades. Heel soms is er een uitzondering en dit is er zo één! De krokante kipschnitzels heb ik gebakken in de Airfryer, dit maakt ze krokanter dan wanneer je ze bakt in de pan. Verder gebruik ik mijn ‘basis’ salade; ijsbergsla (soms ook veldsla!), tomaat, rode ui, komkommer en augurk. Gekookt eitje erbij en klaar is je salade. Een beetje chilisaus erover heen is trouwens ook heel lekker!


Oke, een selectie van 5 maken was weer eens te moeilijk! Ik kan gewoon heel slecht kiezen, maar echt heel erg slecht. Nu ga ik er vanuit dat je dat vast niet zo’n probleem zult vinden want ik heb nog een heerlijk gerechtje voor je in petto wat ook weer een geniale toevalstreffer was!

FullSizeRender4

Deze pasta bestaat uit volkoren Rigatoni, gewokte courgette en tomaat en Noorse gerookte zalmsnippers. Op smaak gebracht met wat zwarte peper. Het is zo ontzettend simpel maar we hebben hier zo gigantisch van zitten smullen! Toen ik dit ter plekke bij elkaar zocht in de supermarkt hoopte ik dat ik een goede combinatie bij elkaar had geraapt maar ik was sceptisch. Gelukkig was dit voor niks!

Wat is jouw favoriete gerecht? En ga je één van deze gerechten proberen? We horen het graag van je in de reacties hieronder! Volg onze Instagram account voor meer food inspiratie!

Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *