WAT ETEN WE VANDAAG?

I love muffins! En vooral als ze lekker luchtig zijn. Deze muffins kun je makkelijk thuis maken en zijn het perfecte tussendoortje. De basis van deze muffins is havermout. Mocht je ze niet kunnen weerstaan dan zijn ze ook handig als ontbijt. Het recept wat ik je ga geven is een standaardrecept voor muffins. Mocht je willen variëren dan kun je stukjes chocolade (85% cacao) of rozijntjes door het beslag mengen, wat je maar lekker vindt.

Zoals je op het boodschappenlijstje ziet, is de prijs van het vanille extract en de rauwe cacao best hoog. Dit komt omdat deze producten natuurlijk zijn. En ja, daar betaal je voor. Ik moet wel zeggen dat je met zo’n pot rauwe cacao écht heel lang doet en met het vanille extract bovendien ook. Het leuke van het vanille extract is dat je het ook zelf kunt maken. Klik hier voor het recept!

Wat heb je nodig (voor 2 muffins):

boodschappen

Hoe maak je het klaar:

Verwarm de oven op 180 graden. Doe de havermout in de blender en maal het tot meel / poeder. Pak een kom en doe daar het ei, het vanille extract, het bakpoeder en de rauwe cacao in. Mix het tot een luchtig beslag (ongeveer 10 minuten). Mocht je het beslag iets zoeter willen hebben, dan kan je er een eetlepel honing doorheen doen. Roer tot Slot heel voorzichtig de havermout er doorheen met een Spatel. Vet de muffinvorm in met wat boter of kokosolie en verdeel het beslag. Bak het geheel af voor zo’n 15 à 20 Minuten en je hebt een perfecte luchtige muffin.

IMG_4197 - kopie

Eet smakelijk!

Wil je meer heerlijke en simpele gerechten proberen? Neem dan een kijkje op onze receptenpagina of op http://www.love4seasons.nl/ of volg ons op Instagram via @wayofhealth.nl en @love4seasons.nl!

Geef een reactie