RECEPT | SALTED CARAMEL PINDAKAAS

Wie is er niet groot mee geworden, toch?! Ik ben er een tijdje niet zo gek op geweest, iets met het zoveel eten dat je het niet meer lekker vindt, maar ik heb mijn liefde voor pindakaas weer herontdekt! De old school Calvé pindakaas is één van mijn favorieten, samen met de Crunchy Pindapasta van Body & Fitshop. Deze laatste zette me aan het denken, zelf pindakaas maken kan niet moeilijk zijn en dus ging ik aan de slag. Pindakaas maken is inderdaad niet moeilijk! Het is zelfs heel erg makkelijk! Naast mijn liefde voor pindakaas ben ik ook gek op gezouten caramel en deze combinatie leek me hemels! Daarnaast bevat deze pindakaas geen geraffineerde suikers en is het glutenvrij!


Wat heb je nodig?

  • 250 gram ongezouten pinda’s
  • 10 druppels Natural Flavouring in de smaak caramel
  • snufje versgemalen zeezout

Wat ga je doen?

  • Doe de pinda’s in de keukenmachine en zet deze aan. Je zult in het begin denken dat er niks van komt, maar geduld is de sleutel. De pinda’s worden eerst een soort poeder, vervolgens gaat het wat klonten en uiteindelijk wordt het een smeerbare massa.
  • Na ongeveer 5 minuten is je pindakaas klaar, voeg nu de Natural Flavouring en het gemalen zeezout toe en meng het nog even door.
  • Naar smaak kun je uiteraard wat extra druppeltjes of wat extra zout toevoegen. Schep het in een afsluitbaar potje en bewaar het maximaal 5 dagen in de koelkast (is niet nodig trouwens, binnen die 5 dagen is het zeker weten op!).

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Tagged , , , , ,

1 gedachte over “RECEPT | SALTED CARAMEL PINDAKAAS

  1. […] hebben is een goede keukenmachine! Hou je niet van cashewpasta maar wel van pindakaas? Klik dan hier om te lezen hoe je zelf salted caramel pindakaas […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *