RECEPT | SPICY AVOCADO SPREAD

Soms raak ik mijn standaard kipfilet of pindakaas een beetje beu als beleg tijdens mijn lunch. Heel soms wissel ik het af met gerookte zalm of een gekookt eitje, maar sinds kort heb ik een nieuwe favoriet! Ik vind avocado altijd een beetje saai qua smaak. Met peper en zout vind ik het wel te eten maar ik loop er absoluut niet warm voor.ย Waar ik tegenwoordig wel warm voor loop is spicy eten. Niet te pittig, dat kan mijn oer Hollandse lichaam absoluut niet handelen, Maar een beetje vind ik wel fijn. Is daarnaast ook nog eens goed voor je metabolisme! Ik gooi tegenwoordig dan ook bijna overal cayennepeper of chilivlokken op. Na de eerste hap zit ik standaard te hoesten omdatย het toch net weer iets te veel van het goede is, maar daarna gaat het prima. Oke, een lang verhaal kort; waarom geen chilivlokken toevoegen aan mijn avocado. En inderdaad, waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?! Heerlijk! Ik smeer het op een rijstwafel maar op een zuurdesembroodje is het ook hartstikke lekker!


Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado
  • een scheutje citroensap
  • chilivlokken

Wat ga je doen?

  • Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees in een kommetje.
  • Prak de avocado goed fijn .
  • Giet er een scheutje citroensap bij en roer goed door. Doe er niet teveel bij in รฉรฉn keer, je wilt niet dat je spread te vloeibaar wordt.
  • Smeer het mengsel op je rijstwafel, cracker of broodje en strooi er wat chilivlokken over.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Tagged , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *