RECEPT | KOKOS ANANAS PANNENKOEKEN

Vorige week kwam ik in de supermarkt de zomer variatie van Optimel Griekse stijl tegen in de smaak ananas & kokos! Wauw! Er ging een bakje mee naar huis en ik had al gelijk in mijn hoofd wat ik ermee ging maken! Een tijdje geleden kwam er een receptje online voor luchtige pancakes op basis van Griekse yoghurt. Dus waarom niet met deze Griekse yoghurt?! Oke, eerlijk is eerlijk, het recept mislukte. Mijn beslag was zo dun dat er geen pancake van te bakken was. Hoe dit kwam? Zondagochtend en zo snel mogelijk willen ontbijten waardoor ik vergat de eiwitten luchtig te kloppen en alle ingrediënten zo in mijn blender heb geknald. Maar goed, deze mislukking pakte verrassend lekker uit! Uit onderstaand receptje bakte ik 3 pannenkoeken. Top ze af met wat geraspte kokos, eventueel wat agavesiroop of eet er de rest van de Griekse yoghurt bij! Perfect voor het weekend!


Wat heb je nodig?

  • 50 gram boekweitmeel
  • 150 gram Optimel Griekse stijl in de smaak ananas kokos
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • optioneel: geraspte kokos
  • optioneel: lichte agavesiroop

Wat ga je doen?

  • Weeg alle ingrediënten af in een mengkom of je blender en mix dit tot een glad beslag, het beslag hoort net zo dun te worden als ‘normaal’ pannenkoekenbeslag.
  • Verhit wat olie in een pan, laat de pan goed heet worden op middel hoog vuur en schenk een kleine soeplepel van het beslag in de pan.
  • Wanneer de bovenkant van de pannenkoek wat droger begint te worden kun je hem omdraaien.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Geef een reactie