RECEPT | HEALTHY LEMON PANCAKES

Mijn liefde voor pancakes is groot, heel groot! Daarnaast ben ik ook gek op de kwark van Optimel, en dan specifiek de citroen smaak. Echt, wil je me blij maken? Geef me een bakje van die kwark! Ik vind kwark een goede basis voor luchtige pancakes, ik maakte eerder al dit recept op basis van magere Franse kwark. Tijd voor een experimentje met mijn favoriete Optimel kwark! Mijn vriend was een beetje bang voor een mislukking (lees: zonde van de kwark, hij is ook fan) maar niets was minder waar! Heerlijke, fris-zoete pannenkoekjes! Ik eet ze het liefst bij het ontbijt maar je kunt ze van te voren bakken om ze mee te nemen als lunch. Een portie (ongeveer 4 pannenkoekjes) bevat 266 calorieën waarvan 48,9 gram koolhydraten, 12,5 gram eiwitten en 1,9 gram vetten.


Wat heb je nodig voor 2 personen;

 • 50 gram boekweitmeel
 • 3 eetlepels havermout (ongeveer 30 gram)
 • 1 banaan (of 2 kleine bananen)
 • 50 gram Optimel kwark in de smaak citroen
 • 3 eiwitten
 • 1,5 eetlepel agave siroop
 • sap van een halve citroen
 • 1,5 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel vanillepoeder

Wat ga je doen?

 • Maal de havermout fijn in een foodprocessor.
 • Doe alle droge ingrediënten (havermout, boekweitmeel, bakpoeder en vanillepoeder) in een kommetje en meng dit goed door elkaar.
 • Prak de banaan fijn in een mengkom en doe hier de eiwitten, de kwark, de agavesiroop en het citroensap bij. Mix dit tot een glad geheel. Dit kan prima met een handmixer maar je kunt ook een blender gebruiken.
 • Wanneer je een glad beslag hebt voeg je de droge ingrediënten toe. Doe dit in delen zodat je geen klontjes krijgt.
 • Wanneer je weer een mooi glad beslag hebt kun je de pannenkoekjes gaan bakken. Ik gebruik hiervoor kokosolie. Je kunt de pannenkoekjes omdraaien als er belletjes ontstaan in het beslag.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Tagged , , , ,

2 gedachten over “RECEPT | HEALTHY LEMON PANCAKES

 1. Hi, ik werk liever niet met alleen eiwitten, kan ik ook hele eieren gebruiken? Zoja, hoeveel?
  Lijken me heerlijke pannenkoekjes!!

  1. Ik weet het niet zeker maar ik zou het eerst proberen met 2 eieren, is het beslag nog te dik dan kun je er altijd nog eentje toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je je winkelmandje zo achterlaten?

Vul hieronder je gegevens in om je winkelmandje op te slaan voor later. En wie weet ontvang je nog wel een leuke kortingscode van ons!