CLEAN EATING | BOEKWEITPASTA

Na het lezen van tientallen boeken, online artikelen en honderden YouTube videos was het voor mij helder. Clean eating is voor mij de enige manier om de rest van mijn leven een gezond lijf te behouden en te blijven genieten van eten. Clean eating is voor mij vooral belangrijk omdat het me energie geeft. Zeker wanneer ik veel reis is dit de manier om te kunnen doen wat ik nu doe (reisvideo’s maken) en mijn lichaam fit te houden. Het duurde drie jaar om van clean eating een gewoonte te maken. Ongeacht hoeveel troep ik nu op reis eet (hey hoe vaak krijg je de kans om Zwitserse chocolade in Zwitserland te eten!?) wanneer ik thuis ben gaat de gewoonteknop om: clean eating.

Dé regel van clean eating is dat je onbewerkt eet. Clean eating betekend dat je zoveel mogelijk voeding eet wat zo dicht mogelijk bij de natuurlijke oorsprong zit, bijvoorbeeld: een tomaat groeit aan een plant en daar is verder niets mee gedaan wanneer jij dit gaat eten. Suiker groeit niet aan bomen, het wordt uit suikerriet of suikerbiet gehaald en daarmee is het een bewerkt product. De logica achter de clean eating lifestyle is heel simpel; voeding in haar meest natuurlijke vorm is de beste brandstof voor ons lichaam. Wanneer je clean eet zijn er nog genoeg lekkere dingen die je kunt maken. Zo is deze clean boekweitpasta een super makkelijke en hele lekkere ontdekking en het is ook nog eens glutenvrij.

Voor de pasta heb je nodig;

  • 100 gram boekweitmeel (75 gram voor het deeg, 25 gram voor het bestrooien achteraf)
  • 1 ei

Voor de tomatensaus heb je nodig;

  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 5 tomaten
  • 1 aubergine
  • 500 ml passata
  • klein blikje mais (let op toegevoegde suiker)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Stort het boekweitmeel op een platte ondergrond, gebruik hier bijvoorbeeld een grote snijplank voor. Maak een kuiltje in het midden en breek daarin het ei.

ivana1

Kneed dit tot een gladde deegbal, de deegbal plakt een beetje wanneer je hiermee klaar bent. Doe de deegbal in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.

Ondertussen kun je de pastasaus maken. Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn, je kunt ook een vijzel of een knoflookpers gebruiken. Giet wat olie in een pan op een medium vuur, fruit de ui en doe de knoflook er ook bij. Snijd ondertussen de tomaten en aubergine in blokjes en voeg deze toe aan de ui en de knoflook. Op het moment dat de tomaat en de aubergine wat zachter zijn geworden giet je de passata, wat water en de mais erbij. Roer het geheel goed door elkaar en breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Als je dit lekker vindt kun je nu ook nog wat Italiaanse kruiden toevoegen. Laat het geheel nu voor ongeveer 10 minuten inkoken.

Wanneer de 30 minuten voorbij zijn haal je het deeg weer uit de koelkast. Het deeg moet heel dun uitgerold worden, ik doe dit met behulp van een deegroller omdat ik geen pastamachine heb. Heb je deze wel dan kun je hem gebruiken, dit werkt veel makkelijker! Verdeel de deegbal in 2 stukken zodat je het deeg wat makkelijker uit kunt rollen. Strooi wat van het boekweitmeel op je werkblad zodat het deeg niet blijft plakken, blijf tijdens het rollen ook meel strooien zodra je merkt dat het gaat plakken. Wanneer je deeg dun genoeg is snij je het deeg in formaat tagliatelle.

ivana3

Kook de pasta vervolgens gaar in 3 tot 5 minuten. Dit is afhankelijk van hoe gaar je je pasta graag eet. Verdeel de pasta in een bord, schep er wat van de saus bij, doe er eventueel nog wat feta overheen en klaar is Kees!

ivana4

Eet smakelijk!

Voor meer clean eating recepten en een heleboel leuke (travel)vlogs kun je terecht op Ivana’s YouTube kanaal! En vergeet zeker haar Instagram, Facebook en Twitter niet!


Bron afbeeldingen

 

Geef een reactie