WAT ETEN WE VANDAAG?

Kipfilet is een veelzijdig product waar je alle kanten mee op kan. Bovendien is kip veel magerder dan de meeste soorten vlees zoals varkensvlees, rundvlees en lamsvlees. Kip past daarom uitstekend in een dieet omdat het in verhouding tot andere vleesproducten dus weinig calorieën bevat.

Met dat veelzijdige stukje kip ben ik aan de slag gegaan en heb iets heerlijks op tafel getoverd. Een kip cordon bleu maar dan nét iets anders. Normaal gesproken bestaat een cordon bleu uit kaas en ham. De kaas heb ik vervangen door een mengsel van feta, bladspinazie en tijm. Echt om je vingers bij af te likken.

Wat heb je nodig (voor twee personen):

hhh

Hoe maak je het klaar:

Allereerst maken we het mengsel wat straks de kip in gaat. Je hebt hiervoor nodig: feta, bladspinazie, tijm en een blender of staafmixer. Zelf heb ik een blender gebruikt. Doe de blokjes feta in de blender. Voeg er een hand bladspinazie bij en wat tijm voor de smaak. Tot slot voeg je 3 eetlepels water toe. Blenden maar! Mocht het mengsel erg dik zijn, dan kan je er nog een eetlepel water aan toevoegen. Kijk hier wel mee uit dat het niet te waterig wordt.

Nu de kipfilet. Leg de kipfilet op een snijplank en bestrooi met peper en zout. Snij vervolgens de kipfilet in de lengte open als een envelopje (de zijkanten moeten nog vast zitten). Leg er vervolgens een plakje ham tussen (de ene helft van de ham in de kip en de andere helft uit de kip). Doe het fetamengsel in de kip, dit mag best royaal. Vouw vervolgens de helft van de ham die uit de kip ligt naar binnen toe. Dit zorgt ervoor dat het mengsel niet ui de kip kan druipen. Maak de kip zigzaggend dicht met een satéstokje. Doop het geheel nu in een geklutst eitje en rol het door wat paneermeel voor een lekker krokant korstje. Nu kan de kipfilet de pan in. Het beste is even op hoog vuur, want dan kan de opening dichtschroeien waardoor het mengsel niet verloren gaat.

IMG_3957

Deze kip cordon bleu kun je combineren met wat je zelf lekker vindt. Zelf heb ik deze heerlijke kipfilet met broccoli en zoete aardappel gegeten. Ik moet zeggen dat dit recept best een klein priegelwerkje is, maar hoe vaker je dit gerecht klaar maakt hoe makkelijker het wordt want het is écht de moeite waard om dit op tafel te toveren!

IMG_3958

Eet smakelijk!

Wil je meer heerlijke en simpele gerechten proberen? Neem dan een kijkje op onze receptenpagina of op http://www.love4seasons.nl of volg ons op Instagram via @wayofhealth.nl en @love4seasons.nl!

 

Geef een reactie