REVIEW | NAKD FRUITREPEN

Vaak genoeg heb ik ze voorbij zien komen; de heerlijk ogende fruitrepen van Nakd. Helaas wordt Nakd niet verkocht in Zeeland, maar gelukkig kwam ik er via de Instagram account van Nakd achter dat ze ook een webshop hebben! Lucky me! Ik heb een bestelling geplaatst en deze kwam na een aantal dagen binnen. Ik heb een gemengde doos besteld om uitgebreid kennis te kunnen maken met het assortiment en ik kan alleen maar zeggen dat dit een goede keuze is geweest. Ben je benieuwd wat ik er van vond? Lees dan zeker even verder! Ook heb ik nog een leuke verrassing voor je!

Nakd is van oorsprong een Brits bedrijf wat staat voor gezonde, lekkere en leuke tussendoortjes op basis van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Deze producten hebben vaak nogal een muf imago en dat is precies waar Nakd zich onderscheidt van de rest. De producten van Nakd hebben een moderne en vrolijke uitstraling. Een uitstraling waar je trek van krijgt.  Alle producten van Nakd zijn geschikt voor mensen met een gluten- en lactose intolerantie en ook voor veganisten. Door het gebruik van uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten de producten ook geen geraffineerde suikers. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet altijd enthousiast word van bovengenoemde eigenschappen, dit omdat er vaak ingeleverd wordt op smaak en structuur. In het geval van Nakd is dat absoluut niet van toepassing. De smaak is heerlijk zoet, de structuur perfect.

nakd1

Nakd heeft een behoorlijk breed assortiment maar is vooral bekend om de repen. Inmiddels zijn er twee soorten repen in het assortiment; de ‘gewone’ fruitrepen en de crunch variant. De ‘gewone’ fruitrepen hebben een heerlijke chewy structuur en zijn er in 10 verschillende smaken: Cashew Cookie, Pecan Pie, Berry Delight, Bakewell Tart, Cocoa Delight, Caffe Mocha, Ginger Bread, Cocoa Mint, Cocoa Orange en Rhubarb & Custard. Van die laatste werd ik niet heel erg enthousiast bij alleen al het lezen van de naam dus die heb ik voor deze review maar in zijn verpakking gelaten. Ik heb de smaak Ginger Bread geproefd en die stelde me niet teleur, je proeft echt de peperkoek terug. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het een machtige reep vind. Ik kon hem dan ook niet helemaal op (kleine eter!).

nakd3

Zoals je kunt zien heeft de reep een stevige structuur maar hij kauwt heerlijk weg. Niet te plakkerig, niet te droog, echt perfect chewy! Er zit een kleine bite in door de stukjes dadel, amandel en pecannoot die in de reep zitten. De ingrediënten van iedere reep kun je terugvinden op de site en natuurlijk op de verpakking zelf. Deze reep bevat 128 calorieën waarvan 19,3 gram koolhydraten, 2,3 gram eiwitten en 4,2 gram vetten.

nakd4

Ook heb ik de crunch repen geproefd. Het meest nieuwsgierig was ik naar de smaak Banana Crunch. Naast deze smaken zijn er nog 3 andere verkrijgbaar; Cocoa Crunch, Strawberry Crunch en Apple Crunch. Om de ‘crunch’ te creëren is gebruik gemaakt van krokante soja eiwit. Hierdoor is deze reep ideaal als pre of post workout snack. Deze reep was mijn favoriet tot nu toe! De bite is heerlijk, ik ben gek op crunch. En waar banaan vaak wat overheersend en chemisch kan smaken was dit bij deze reep absoluut niet het geval. Inmiddels heb ik ook de Cocoa Crunch geproefd en ook deze was heerlijk! Deze reep bevat 105 calorieën waarvan 14,2 gram koolhydraten, 5,5 gram eiwitten en 2,6 gram vetten.

nakd5

En last but not least de Fruit & Nut Nibbles. De nibbles zijn verkrijgbaar in 7 smaken; Fruit Salad, Toffee Treat, Mint Humbug, Tooty Fruity, Coconut Bliss, Salted Caramel en Strawberries & Cream. Deze laatste heb ik geprobeerd. Deze nibbles zijn denk ik mijn favoriet van het hele assortiment! Ze hebben dezelfde structuur als de repen maar door de kleine stukjes kun je ze bijvoorbeeld ook gebruiken in je yoghurt bij het ontbijt. Met de repen kan dit natuurlijk ook maar ik ben zelf te lui om ze daarvoor in stukjes te snijden. Ik koos deze smaak om te proberen omdat ik eigenlijk niet van dit soort smaken houd, hetzelfde als bij de banaan, het smaakt vaak zo chemisch zoet maar ook hier is dit absoluut niet het geval. Heerlijk zijn ze! Ik ben vooral benieuwd naar de Salted Caramel en Coconut Bliss, maar mezelf kennende ga ik deze als laatste eten! Een zakje nibbles bevat 137 calorieën waarvan 22,4 gram koolhydraten, 2,6 gram eiwitten en 4,7 gram vetten.

Ik weet niet of een eindoordeel nog nodig is, ik denk dat je inmiddels wel hebt gemerkt dat ik behoorlijk enthousiast ben over de producten van Nakd. Behalve dat ze de repen en nibbles per smaak in een verpakking van 4 stuks verkopen kun je ook kiezen uit een aantal gemengde pakketten waardoor je heel goed kennis kunt maken met de verschillende smaken en producten. Op deze manier kun je er achter komen welke smaken je bevallen en welke niet en zo blijf je ook niet zitten met een verpakking repen in een smaak die je toch niet zo lekker vindt. Op de website van Nakd vind je een link naar de webshop waar je je bestelling kunt plaatsen. Wanneer je de kortingscode WAYOFHEALTH10 gebruikt krijg je 10% korting op je aankoop. De code is geldig tot 6 september 2016 en er is geen minimum aankoop!

Heb je wat aan deze review gehad of kende je de producten van Nakd al? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie