RECEPT | PROTEIN MUGCAKE 2.0

Na het ontstaan van mijn protein mugcake 1.0 kon het natuurlijk niet uitblijven dat er ook een 2.0 zou komen, en here it is! Wederom een mugcake zonder banaan (ja, weer die macro’s!) en deze keer gebruikte ik havermout in plaats van kokosmeel om te zien of dit ook zo werken, en jawel! Met dit recept kun je ook weer eindeloos variëren, je kunt bijvoorbeeld ook kwark met een smaakje gebruiken wanneer je dit lekkerder vindt. Wanneer je magere kwark gebruikt geeft alleen het eiwitpoeder wat smaak, voor mij is dit prima maar misschien heb jij het liever anders, kan allemaal! Deze mugcake bevat 224 calorieën waarvan 16,2 gram koolhydraten, 32,3 gram eiwitten en 3,3 gram vetten.


Voor 1 persoon heb je nodig;

  • 2 eetlepels fijngemalen havermout, ongeveer 20 gram
  • 2 eetlepels magere kwark, ongeveer 40 gram
  • 1 scoop Whey Perfection in een smaak naar keuze
  • 1 eiwit
  • snufje bakpoeder

Wat ga je doen?

  • Maal de havermout fijn in een foodprocessor, of gebruik ultra fine oats.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag in een ingevette mok en zet deze voor 2,5 minuut in de magnetron op 900 watt. Dit kan per magnetron wat schelen, met een saté prikker kun je controleren of je mugcake van binnen ook gaar is.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg onze Instagram account voor kijkjes achter de schermen!

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *