FOOD HOTSPOT | RRROLLEND VLISSINGEN

Foodtruck festivals is ook zo’n ding wanneer je in Zeeland woont; wil je er een keer heen dan moet je daarvoor minstens een uur in de auto zitten. Eerlijk gezegd is de lol er voor mij dan alweer vanaf. Een uur rijden om lekker te eten, nee, sorry! Een tijdje geleden zat ik wat te scrollen op Facebook toen mijn oog ineens viel op een evenement in Vlissingen waar één van mijn Facebook vrienden naar toe zou gaan: Rrrollend Vlissingen! Ik opende het evenement, vinkte mezelf aan als aanwezig en deelde mijn vriend later die dag mee dat we daar naar toe zouden gaan (vindt hij prima hoor, als er eten is, dan is het goed). Afgelopen vrijdag stapten we in de auto richting de oude machinefabriek om lekker te gaan eten!

Misschien ben ik nu wel iets bevooroordeeld door mijn liefde voor oude industriële gebouwen maar de sfeer en locatie waren perfect! De oude machinefabriek in Vlissingen behoorde vroeger tot de scheepswerf en werd gebruikt voor het vervaardigen van motoren voor schepen. Sinds 2012 is het pand eigendom van de gemeente en wordt het gebruikt als locatie voor evenementen. Veel foodtruck festivals worden in parken gehouden, deze locatie was naar mijn mening zoveel leuker!

IMG_4042

So far so good. Maar dan komt natuurlijk het punt waarop je moet kiezen wat je gaat eten. En kiezen, daar zijn we dus absoluut niet goed in! Er was saté, er was een wok, er was BBQ, er waren burgers, er waren pancakes, er was Italiaans, Hongaars, Surinaams, Javaans.. You get my point, right?! We besloten naar buiten te gaan en daar iets te kiezen om het vervolgens heerlijk in de zon op te eten. De keuze viel uiteindelijk op kipsaté en een bakje vers gewokte noedels met kip en groente (de meest gezonde optie). Mijn vriend is een enorm grote eter (lees: hij zit nooit vol), voor hem is een festival als dit dan ook de hemel. Voor mij ligt dat net iets anders, na de helft van mijn bakje eten had ik al bijna genoeg. Het bakje ging dan ook naar vriendlief zodat ik nog kon gaan genieten van al het andere lekkers!

IMG_3983

Next stop? POFFERTJES! Ik kan me niet herinneren wanneer ik deze voor het laatst heb gegeten, mijn gezonde start van deze avond was al weer snel van de baan. Maar hey, het was weekend! Poffertjes dus, helaas niet zo’n fotogeniek bordje maar het was heerlijk. Afgetopt met poedersuiker en caramelsaus. Vriendlief ging voor de versie met Nutella. Misselijkmakend veel Nutella. Niet dat hij er misselijk van werd trouwens, volgens mij had hij zo nog een portie kunnen eten. Anyway, het toetje liet even op zich wachten. Onder het “genot” van een ontzettend slechte zanger (why, Rrrollend, why?) dronken we wat en genoten we van de sfeer die ondanks de slechte zanger heel goed was! Er waren 2 foodtrucks die ik nog op het oog had, de frozen yoghurt truck was er hier één van.

IMG_3995

Misschien had ik me hier te veel op verheugd maar deze frozen yoghurt was een kleine teleurstelling als ik heel eerlijk ben. Niet door de kwaliteit van de frozen yoghurt zelf maar door de toppings, waarom maak je gebruik van fruit uit blik?! Het is goedkoop, snap ik, maar wanneer je 2 muntjes à €2,20 per stuk inlevert voor een klein bakje frozen yoghurt (nog kleiner dan maat S van de Yoghurt Barn!) dan verwacht ik toch op zijn minst vers fruit. Jammer. De oreo crumbles waren lekker, maar ja, oreo..

Na een uurtje of 3 op het terrein hadden we het wel gezien. Maar zoals altijd op een festival hadden we nog wat muntjes over. Daar was letterlijk maar één goede optie voor en ook gelijk de laatste truck die ik op het oog had!

IMG_3996                              IMG_4043

De Johnny Doodle truck! Ofcourse! Met 3 repen Johnny Doodle (wit speculoos, melk fudge brownie en puur nougat & cardamom) gingen we richting huis. Ik blijf slecht eten sinds mijn blessure.

Samengevat was het een hele leuke avond. De sfeer was heel relaxed, het weer was goed en de keuze uit foodtrucks was meer dan genoeg (voor ons persoonlijk te veel, omdat we niet goed kunnen kiezen). Als Rrrollend bij je in de buurt komt zou ik je zeker adviseren om te gaan! Check de data en locaties van Rrrollend hieronder!

1 t/m 3 juli – Roermond, Munsterplein
8 t/m 10 juli – Amstelveen, Stadsplein
13 t/m 16 juli – Katwijk, Andreasplein
22 t/m 24 juli – Den Helder, Willemsoord
12 t/m 14 augustus – Almere, Esplanade Centrum
19 t/m 21 augustus – Hoofddorp, Raadhuisplein
26 t/m 28 augustus – Leiden, Pieteskerkplein
16 t/m 18 september – Groningen, Ossenmarkt
23 t/m 25 september – Den Haag, Lange Voorhout
30 september t/m 2 oktober – Oisterwijk, Dorpscentrum
7 t/m 9 oktober – Tilburg, Stadhuisplein
14 t/m 16 oktober – Rotterdam, Kralingse Bos

Wil je weten welke foodtrucks op welke locatie aanwezig zijn? Neem dan een kijkje op de website van Rrrollend Foodtruck Festivals!

Ga jij één van deze festivals bezoeken of is het niet helemaal je ding? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Geef een reactie