RECEPT | DOPERWTENSALADE MET GEROOKTE KIP

Misschien ben je hier niet gelijk enthousiast over, en dat kan ik ergens ook wel begrijpen. Koude doperwtjes is niet de standaard in Nederland maar dat betekend niet dat het niet lekker is! In deze salade komen de doperwtjes prima tot hun recht. Een recept kun je het niet noemen, ik heb letterlijk de restjes uit mijn koelkast bij elkaar gedaan met een verrassend lekker resultaat als gevolg. Ook de voedingswaarden van deze salade zijn prima! Een portie bevat 290 calorieën waarvan 26 gram koolhydraten, 25,7 gram eiwitten en 8,4 gram vetten. Give it a shot! Wanneer je doperwtjes lust krijg je hier zeker geen spijt van.


Voor 1 portie heb je nodig;

  • 100 gram doperwten
  • 75 gram komkommer
  • 60 gram augurk
  • 100 gram gerookte kipfilet
  • 1 eetlepel Calve Yofresh
  • peper en zout

Wat ga je doen?

  • Spoel de doperwten af onder de koude kraan en laat ze vervolgens goed uitlekken. Je kunt ook diepvrieserwten gebruiken, deze zijn iets gezonder maar moet je nog wel even voorkoken voordat je ze kunt gebruiken.
  • Snijd de gerookte kipfilet in stukken, de komkommer en de augurk in blokjes.
  • Mix de doperwten samen met de kip, de komkommer en de augurk in een kom. Natuurlijk kun je er nog van alles aan toevoegen; wortel, paprika of maïs bijvoorbeeld.
  • Voeg nu de Yofresh toe en roer het geheel goed door. Breng de salade op smaak met zout en peper.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor nog meer eetinspiratie!

Geef een reactie