RECEPT | CLOUD BREAD

Waar 2015 stond voor bananenbrood staat 2016 voor deze wolkenbroodjes, ook wel cloudbread genoemd. Koolhydraatarme broodjes waar je maar 4 ingrediënten voor nodig hebt. Daarnaast zijn ze ook nog eens snel klaar, makkelijk te bewaren en kun je er eindeloos mee variëren. Ben je meer een zoetekauw dan kun je bijvoorbeeld kaneel en rozijnen toevoegen aan het beslag. Houd je meer van hartig dan kun je ervoor kiezen om Italiaanse kruiden toe te voegen of simpelweg wat zeezout en zwarte peper! Cloudbread heeft niet exact de structuur van brood maar het is een prima alternatief wanneer je koolhydraatarm of glutenvrij eet!


Voor 12 broodjes heb je nodig;

 • 3 eieren
 • 1/4 theelepel bakpoeder
 • 3 eetlepels roomkaas of hüttenkäse
 • 1 eetlepel honing

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
 • Splits de eieren door het eigeel en het eiwit in aparte kommetjes te doen.
 • Klop het eiwit met het bakpoeder met de mixer goed stijf. Dit duurt een paar minuten. Om te checken of ze stijf genoeg zijn houd je de kom op zijn kop, als het mengsel er niet uit glijdt zijn ze goed.
 • Roer het eigeel los met de roomkaas of hüttenkäse en honing tot een bijna egaal mengsel.
 • Spatel het eigeelmengsel door het eiwitmengsel, doe dit rustig want het beslag moet luchtig blijven.
 • Verdeel met een lepel 12 kleine hoopjes op de bakplaat en bak je cloud bread af voor 15 – 20 minuten. Ze moeten goudbruin zijn en controleer even met een cocktailprikker of ze van binnen gaar zijn.
 • Laat de broodjes goed afkoelen voor je ze eet.

Laat je me weten wat je er van vond in de reacties hieronder? Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eetinspiratie.

 

Geef een reactie