WORKOUT APPS: DIT ZIJN DE AANRADERS

Nu de lente is begonnen willen we weer van onze winter spekjes af om te kunnen shinen op het strand, wij wel in ieder geval! Er zijn tal van workout apps te vinden die je kunnen helpen je doel te bereiken voor weinig geld en wanneer het jou uitkomt. Maar met welke app ben je het beste af? We hebben een paar apps gedownload en uitgebreid getest en we delen graag onze mening met je!

icon175x175

Laten we maar gelijk in huis vallen met onze absolute favoriet: Nike+ Training Club. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden. Het biedt totale body workouts waarbij alle grote spiergroepen aan bod komen. Je kunt kiezen uit verschillende trainingsniveau’s en doelen waardoor de app beschikbaar is voor een groot publiek, zelfs wanneer je ‘a bit rusty’ bent kun je aan de slag met deze app. Je kunt kiezen voor verschillende tijdsduren en de filmpjes en beschrijvingen zijn heel duidelijk.

6dfa1571047e5bbffc8725659cd1f37d

Als dikke vette runner up kunnen we de Adidas Train & Run app noteren. Ook deze app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden. De app is voornamelijk gefocust op (beginnende) hardlopers maar bevat ook workout programma’s gericht op krachttraining. Wat deze app anders maakt dan die van Nike is dat Adidas real time voice coaching heeft toegevoegd. De app fungeert als het ware als een personal trainer die je aanmoedigt wanneer je dat nodig hebt. Daarnaast kun je iedere beweging die je gedurende de dag maakt tracken in de app zodat je een goed beeld krijgt van je energieverbruik. Ook kun je aan de hand van GPS hardlooproutes opslaan of nieuwe routes uitstippelen. Een veelzijdige app die heel makkelijk is in gebruik en mooi is vormgegeven.

b75tyn0mnn5vgbdk

De 7 minute workout app ken je misschien wel. Hij is beschikbaar voor iOS en Android en is te downloaden voor €2,99. Ik heb deze app enigszins bevooroordeeld gedownload. Omdat hij zoveel gepromoot is op social media had ik er geen hoge pet van op maar eigenlijk is dat compleet onterecht. De app is voor iedereen geschikt en je kan de oefeningen overal uitvoeren. Daarnaast wordt je gemotiveerd om door te gaan doordat je nieuwe workouts kunt ‘unlocken’. Een ander voordeel hiervan is dat de app ook leuk blijft wanneer je hem langere tijd wilt gebruiken. De vormgeving is wat minder dan de Nike+ en Adidas app maar de oefeningen zijn duidelijk omschreven en dat is uiteindelijk waar het om gaat.

 

Runtastic

De runtastic app klinkt je waarschijnlijk ook wel bekend in je oren, maar ken je het kleine zusje al? Runtastic Six Pack is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis te downloaden. Met een op maat gemaakt trainingsplan voor 10 weken begeleiden de avatar coaches je naar je sixpack. De app zit bomvol HD-video’s die je precies laten zien hoe je een oefening uitvoert. Wanneer je wilt gaan voor killer abs is deze app absoluut je nieuwe vriend!

 

unnamed

En last but not least; Strava. Ook deze app is geen onbekende en is eveneens beschikbaar voor iOS en Android en gratis te downloaden. De app is geschikt voor hardlopers en fietsers en houd je routes bij met GPS. Je kunt je prestaties delen en vergelijken, je kunt deelnemen aan challenges en aan de hand van de statistieken kun je je progressie bijhouden. Wat ook een leuke bijkomstigheid is aan Strava is dat het geschikte hardloop- en fietsroutes voor je zoekt, waar in Nederland je je ook bevindt. Dus ben je een weekendje weg en heb je zin in een morning run? Strava zoekt de beste route voor je uit.

Dit was nog maar een kleine greep uit de enorme hoeveelheid workout apps die er te vinden is. Mis je nog een goede app in dit rijtje? Laat het ons weten in de reacties!

 

Geef een reactie