RECEPT | ONTBIJTCAKE

Soms ben ik mijn yoghurt met fruit en granola wel eens beu, maar het is zo makkelijk mee te nemen naar kantoor. Het was tijd voor een alternatief en na een tijdje spelen in de keuken heb ik er één gevonden! En wat voor één! Om de macro’s voor mij wat interessanter te maken heb ik wat eiwitpoeder toegevoegd, daarnaast geeft het ook wat meer smaak aan dit cakeje en hoef je niet per se een zoetstof toe te voegen. Je kunt eventueel nog wat noten of gedroogd fruit toevoegen aan het beslag, maar het is niet per se noodzakelijk! Je kunt dit dezelfde ochtend bakken maar ook wanneer je het een avond van tevoren maakt en het cakeje luchtdicht verpakt is het de volgende dag nog heerlijk vers. Precies wat ik tegenwoordig met enige regelmaat doe. En ondanks het feit dat ik het een ontbijtcakeje noem, is het ook heerlijk als vullend tussendoortje!


Voor 1 persoon heb je nodig;

 • 40 gram fijngemalen havermout of ultra fine oats
 • 1 scoop (28 gram) Whey Perfection in de smaak vanille
 • 5 eetlepels appelmoes (ik gebruik de 0% suiker variant van HAK)
 • 1 eiwit
 • halve theelepel bakpoeder
 • snufje kaneel
 • cakevorm 12 cm

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je cakevorm alvast met bakpapier.
 • Maal de havermout fijn in een foodprocessor en meng hierna alle droge ingrediënten samen in een kom (fijngemalen havermout, eiwitpoeder, bakpoeder en kaneel).
 • Klop in een andere kom het eiwit stijf.
 • Wanneer het eiwit stijf is voeg je hier de appelmoes en de droge ingrediënten aan toe en meng je dit tot een glad beslag.
 • Giet het beslag in de cakevorm en zet deze voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Een cakeje zonder verdere toevoegingen bevat 323 calorieën waarvan 35,3 gram koolhydraten, 31,6 gram eiwitten en 4,7 gram vetten.

Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eetinspiratie!

5 thoughts on “RECEPT | ONTBIJTCAKE

 1. Saar

  Dit is suuuuuperlekker!!! En zo makkelijk te maken! (Ik doe het wel in muffinvormpjes ipv een gewone cakevorm en ik gebruik whey speculaas – bij gebrek aan vanille- )
  Dat wordt weer elke dag hetzelfde ontbijt tot ik het beu gegeten ben *hihi*
  Zalige site, al veel ideetjes opgedaan!

  Groetjes,
  Saar

  1. wayofhealth

   Ik gebruik een mini cakevorm maar muffinvormpjes gaat inderdaad ook! Speculaas whey ga ik er ook eens doorheen doen, goeie! ?
   En thanks voor je lieve complimenten!

 2. ONTBIJTCAKE MET ANANAS – WAY OF HEALTH

  […] leuk, maar dit soort ontbijtjes bewijzen voor mij toch echt het tegendeel. De ontbijtcake die je hier kunt vinden is bijvoorbeeld één van mijn favoriete ontbijtjes en deze ontbijtcake met ananas […]

Geef een reactie