RECEPT | EIWITRIJKE HAVERMOUT MUFFINS

Deze muffins waren mijn eerste kennismaking met fijngemalen havermout. Ondanks de goede voedingswaarden liet ik het altijd achterwege omdat ik de structuur niet lekker vind, en dan druk ik me nog netjes uit. Toch lieten die voedingswaarden me niet met rust en ik besloot de havermout fijn te malen tot een meel en daarmee aan de slag gegaan. Ja, I know, spuit 11 hier! Maar goed, onder het mom van beter laat dan nooit kan ik alleen maar zeggen dat dit uit is gelopen op een regelrecht succes. Deze muffins hebben een goede structuur, een lekkere zoete smaak door het eiwitpoeder en de macro’s zijn minstens zo goed! Ik neem ze als tussendoortje, maar wanneer je naar de ingrediënten en voedingswaarden kijkt, kun je er net zo goed 1 nemen als ontbijt! Of 2…


Voor 12 muffins heb je nodig;

 • 100 gram havermout
 • 4 scoops Whey Perfection in de smaak vanille (112 gram)
 • 60 gram magere kwark
 • 120 ml melk
 • 2 eieren
 • 1 grote of 2 kleine bananen
 • 2 theelepels bakpoeder
 • handje cacao nibs
 • handje rozijnen

Wat ga je doen?

 • Verwarm de oven voor op 170 graden.
 • Mix alle ingrediënten in een foodprocessor of blender, behalve de cacao nibs en de rozijnen, tot er een gladde, dikke massa ontstaat.
 • Meng vervolgens de cacao nibs en de rozijnen door het beslag.
 • Vet een muffinvorm in met wat kokosolie en giet het beslag in de vormpjes.
 • Zet ze voor 20 minuten in de oven.

Een muffin bevat 120 calorieën waarvan 13 gram koolhydraten, 9 gram eiwitten en 3 gram vetten.

Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eetinspiratie!

4 thoughts on “RECEPT | EIWITRIJKE HAVERMOUT MUFFINS

 1. Geertje

  Ik heb nu meerdere malen deze muffins gemaakt en elke keer zijn ze enorm kleverig.
  Waar ik de bakvorm ook mee invet, de muffins blijven kleven aan de vorm, waardoor de buitenste rand niet los te krijgen is. Nu 2x geprobeerd met papieren cup cake vormpjes, maar nu blijft het papier vast kleven aan de muffin.
  Iemand tips?

  1. wayofhealth

   Hoi Geertje,

   Heb je al geprobeerd ze iets langer in de oven te laten? Ik ken dit probleem namelijk niet. Ik gebruik zelf altijd een siliconen bakvorm en een klein beetje kokosolie om in te vetten en ik krijg ze moeiteloos de vorm uit. Het kan dus zijn dat jouw oven net iets meer tijd nodig heeft om ze goed te gare !

 2. Paola

  Klinkt onwijs lekker, ga ze zeker een keer maken. Thx…

  1. wayofhealth

   Leuk! Ben benieuwd wat je er van vindt!

Geef een reactie