RECEPT | COURGETTI

Wanneer je ervoor kiest om koolhydraatarm te eten zal pasta niet meer vaak op je menu staan. Gelukkig is er een alternatief, en dat alternatief heet courgetti! Met behulp van een spiraalsnijder kun je mooie dunne slierten snijden van een courgette waardoor het op spaghetti lijkt. De smaak is natuurlijk niet vergelijkbaar, de structuur eigenlijk ook niet echt. Maar alles voor de macro’s, toch?! Nee, als ik heel eerlijk moet zijn vind ik courgetti persoonlijk lekkerder dan spaghetti. Maar dat is meer omdat ik niet echt een pasta liefhebber ben. Daarnaast is courgetti ook nog eens sneller klaar dan spaghetti. Dit recept is zo basic als maar kan, maar dat doet absoluut niet onder voor de smaak. In dit recept gebruik ik vegetarische balletjes, maar gewone gehaktballetjes kunnen natuurlijk ook!


Voor 1 persoon heb je nodig;

 • 1 courgette
 • 250 gram Passata di Pommodoro
 • 1 eetlepel gedroogde oregano
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • snufje zeezout
 • 6 vegetarische balletjes (bijvoorbeeld van Vivera)
 • 125 gram cherry tomaatjes
 • kokosolie

Wat ga je doen?

 • Gebruik een Spirelli om van de courgette mooie spaghetti slierten te maken.
 • Snij de cherry tomaatjes in kwartjes.
 • Verwarm wat kokosolie in de wok en bak de vegetarische balletjes tot ze iets beginnen te kleuren.
 • Voeg nu de cherry tomaatjes toe en bak even mee.
 • Vervolgens voeg je de passata toe met de kruiden en wat zeezout. Als je van een dunne saus houdt kun je eventueel een beetje water toevoegen. Houd je van een dikkere saus dan kun je een beetje maïzena toevoegen.
 • Breng de saus aan de kook.
 • Voeg nu de courgetti toe en warm het verder op. Hoe langer je het opwarmt des te zachter de courgetti wordt.

Een portie voor 1 persoon bevat 334 calorieën waarvan 38,1 gram koolhydraten, 29,5 gram eiwitten en 5,1 gram vetten.

Klik hier voor meer lekkere recepten en volg mij op Instagram voor meer eetinspiratie!

Geef een reactie