EIWITTEN EN TRAINEN

Nu ik fanatieker bezig ben met sport merk ik dat mijn lichaam andere behoeftes krijgt qua voeding. Voordat ik begon aan de Bikini Body Guide van Kayla Itsines heb ik 8 weken lang HIIT trainingen gedaan, 7 dagen per week. Daarmee heb ik vet verbrand maar ook spiermassa opgebouwd en dat is precies mijn doel.

Met alleen sporten ga ik mijn doel niet bereiken. Abs are made in the kitchen en met die gedachte in mijn achterhoofd ben ik me gaan verdiepen in mijn voeding. Mijn eerste conclusie; ik eet te veel koolhydraten. Ongeveer 45% van mijn maaltijden bestond uit koolhydraten. Wel de “goede” varianten want de snelle koolhydraten zijn al enige tijd geschrapt. Maar toch, dit gaat me niet helpen. Ik ben me gaan verdiepen in sport en voeding en kwam al vrij snel op eiwitten. Veel eiwitten. Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen en je dus sneller spiermassa opbouwt. Perfect!

Op dit moment bestaat 40% van mijn maaltijden uit eiwitten. Het is best lastig om dit met voeding alleen binnen te krijgen. Om die reden ben ik dan ook begonnen met het nemen van eiwit shakes. Ik gebruik hiervoor whey proteïne poeder, de eiwitten in dit poeder bevatten bepaalde aminozuren die spieropbouw en spierherstel stimuleren. Tijdens het sporten beschadig je je spieren en door ze goed te voeden met eiwitten, herstel je je spieren en worden ze sterker.

Eerlijk is eerlijk, ik zit niet elke dag exact aan de 40%. Het is aftasten en uitproberen welke voeding wel past en welke voeding niet. Wat ik in ieder geval altijd in huis heb zijn eieren. Behalve de eiwitten bevatten ze ook veel vitaminen en mineralen. En wanneer je ook je vet inname in de gaten houdt kun je ervoor kiezen alleen het eiwit te eten en de dooier achterwege te laten. Kipfilet is nummer 2. Bomvol eiwitten en heel mager. Ik eet dit als vleeswaren, gerookt door mn salades of gewokt met groenten. En tonijn. Perfect als eiwitrijk tussendoortje en eigenlijk net zo veelzijdig als kip. Magere kwark past ook perfect in een eiwitrijk dieet. Let wel op de toegevoegde suikers wanneer je besluit kwark toe te voegen aan je voedingsplan. Vooral kwark met smaakjes bevat veel onnodige suikers. Soms roer ik een scoop whey proteïne poeder door mn kwark, lekker en een echte knaller voor je macro’s! Ten slotte peulvruchten zoals linzen en kikkererwten. Ze zijn bij mij verre van favoriet, ik lust ze niet, maar ik wil je ze je niet onthouden als tip. Want lekker of niet, eiwitbommetjes zijn het zeker.

Wat is jouw favoriete eiwitrijke product?

 

1 thought on “EIWITTEN EN TRAINEN

Geef een reactie