KAYLA ITSINES: BIKINI BODY GUIDE

Met de zomer voor de deur begint het weer te kriebelen, tenminste, wel bij mij! Ik wil weer in shape zijn, mijn winterspekkies verbranden zodat ik weer kan shinen in mijn zomeroutfit! Met alleen het aanpassen van mijn voeding kom ik er niet weet ik inmiddels.  Er zit niets anders op, ik moet gaan sporten! Maar wat ga ik doen? Mijn oog viel al snel op de Bikini Body Guide van Kayla Itsines. Het internet staat vol met de meest verbluffende voor en na foto’s. Dit gaat hem worden! Maar wat is de Bikini Body Guide precies? Is het iets wat ik vol kan houden? En zijn de voor en na foto’s die je online kunt vinden wel reëel? 

Wat is de Bikini Body Guide? De Bikini Body Guide is een trainingsschema voor 12 weken. In de eerste 4 weken doe je 3 keer per week een resistance training  waarbij alle spiergroepen aan bod komen, gecombineerd met 2 tot 3 LISS trainingen en een stretch sessie. In week 5 tot en met 8 geef je net even wat meer door 3 resistance trainingen, 4 tot 5 LISS trainingen en 1 stretch sessie te doen. In week 9 tot en met 12 haal je het maximale uit jezelf door 3 tot 4 resistance trainingen te doen, 2 tot 3 LISS trainingen, 1 tot 2 HIIT trainingen en 1 of 2 stretch sessies.

Resistance training is een krachttraining. Bij deze trainingen train je je lichaam door gebruik te maken van je eigen gewicht wat je soms aanvult met extra gewichten in de vorm van dumbells en een medicine ball. Een resistance training bestaat uit 2 circuits van ieder 7 minuten. Ieder circuit bevat 4 oefeningen die je zo vaak mogelijk herhaalt tot de 7 minuten voorbij zijn. Beide circuits doe je 2 keer wat betekend dat je zonder rustpauzes 28 minuten aan het trainen bent.

De cardiotrainingen zijn onderverdeeld in 2 categorieën; LISS en HIIT. LISS staat voor Low Intensity Steady State en houdt in dat je op een vlot tempo gaat wandelen (zo’n 6 tot 6,5 km per uur) voor 35 tot 45 minuten. Volgens Kayla Itsines verbrand je met wandelen het meeste vet, terwijl sprinten de meeste calorieën verbrandt. Vanaf week 9 komen er HIIT trainingen bij. HIIT staat voor High Intensity Interval Training en houdt in dat je 10 tot 15 minuten interval sprints doet met een interval van 30 seconden. Je sprint dan 30 seconden zo hard mogelijk en vervolgens wandel je 30 seconden of sta je stil. Dit blijf je de gehele tijd afwisselen.

En hoe bevalt het mij? Ik ben nu 2 weken bezig met de guide en ik moet eerlijk zeggen, het is pittig! Wanneer je een beginner bent qua sporten raad ik je aan het rustig op te bouwen zodat de kans op blessures wat kleiner wordt. Een basisconditie is wel een vereiste om deze guide tot een succes te maken voor jezelf! Mijn basisconditie is redelijk goed maar er zijn genoeg momenten dat ik Kayla vervloek! Maar ondanks dat het zwaar is geeft het resultaat, en dat is precies waarvoor ik hier aan ben begonnen! Kayla Itsines heeft met de Bikini Body Guide ook een voedingsplan uitgebracht, H.E.L.P. Ik volg dit niet omdat mijn voedingspatroon al goed is. Het is wel verstandig om wat meer eiwitten aan je voeding toe te voegen nu je meer gaat sporten, je spieren zullen je dankbaar zijn! Ik vermoed wel dat de resultaten die je online ziet deels ook te danken zijn aan het volgen van het voedingsplan dus ik ben benieuwd hoe mijn volgende foto moment uit gaat pakken. Bij de start heb ik foto’s gemaakt en aan het einde van week 4 is het weer zo ver. Lekker confronterend maar vaak wel dé manier om je progress te zien. Aangezien je meer spieren zult ontwikkelen zal het getal op je weegschaal alleen maar hoger uitslaan wat heel erg demotiverend kan werken. De foto’s zijn dus een uitkomst. Daarnaast heb ik mezelf ook gemeten en kan ik op deze manier ook mijn resultaten bijhouden.

Ik ga jullie omstreeks week 8 van de guide weer updaten, voor nu nog even zonder voor en na foto’s. Ik vind dat wel een ding, maar misschien denk ik daar aan het eind van deze 12 weken wel heel anders over!

Heb jij ervaring met de Bikini Body Guide? Beviel het je en heb je het resultaat geboekt waar je voor ging?

Kayla quote

 

4 thoughts on “KAYLA ITSINES: BIKINI BODY GUIDE

  1. Mijn workout programma – WAY OF HEALTH

    […] cardio training, alles komt voorbij en alle spiergroepen worden behoorlijk aangepakt. Lees dit artikel even door voor een uitgebreide toelichting op het programma. Toen ik mijn ervaringen met […]

  2. FIT | UPDATE HEALTH ADVIES BREDA – WAY OF HEALTH

    […] effect zou hebben op mijn resultaat. Ik trainde altijd op mijn eigen manier, wat oefeningen uit de Bikini Body Guide, wat oefeningen uit het Killerbody Dieet van Fajah Lourens en nog wat oefeningen die ik vroeger […]

  3. 5 TIPS VOOR EEN FIJNE LISS WORKOUT – WAY OF HEALTH

    […] eigenlijk, cardio en ik zijn nooit goede vrienden geweest. Tot ik kennis maakte met LISS toen ik de Bikini Body Guide van Kayla Itsines volgde. In eerste instantie had ik er ab-so-luut geen zin in, want: cardio, bah! […]

Geef een reactie