RECEPT | PREISTAMPPOTJE MET EI EN MOSTERD

Vroeger aten we regelmatig prei met ei en aardappelen. Ik vond dit altijd hartstikke prima te eten. Mijn moeder maakte dan een soort van sausje bij de prei wat het geheel lekker naar binnen liet glijden. Geen idee wat voor sausje overigens, misschien kan ze dat nog even laten weten als ze dit leest. Anyway, ik maakte laatst mijn eigen variant op dit ouderwetse bordje eten. En dat was verrassend lekker, terwijl ik niet eens zo gek ben op mosterd. Dit stamppotje kun je dus prima eens proberen als je ook geen mosterd lust. Of je vervangt het voor piccalilly, ook lekker.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 gram gekookte aardappelen
  • 200 gram prei
  • 4 eieren
  • 30 gram Franse mosterd
  • Peper en zout

Wat ga je doen?

  • Breng 2 pannen met water aan de kook en kook hierin de aardappelen en de eieren gaar.
  • Snijd in de tussentijd de prei in halve ringetjes.
  • Zodra de aardappelen gaar zijn giet je ze af en stamp je ze tot een puree. Mag een scheutje melk bij, hoeft niet.
  • Laat de eieren even schrikken onder de koude kraan zodat je ze goed kunt pellen.
  • Bak de prei even aan in wat kokosolie zodat hij gaar wordt.
  • Snijd de eieren in stukjes.
  • Nu kun je alles bij elkaar gooien, voeg de mosterd toe, breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout en roer alles lekker door elkaar.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden houdt bevat een portie voor 1 persoon 282 calorieën waarvan 19,4 gram koolhydraten, 17,9 gram eiwitten en 13,5 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Related posts

Leave a Comment