RECEPT | COOKIES & CREAM CAKE

Deze unit heb je afgelopen maandag al voorbij zien komen op mijn Instagram en daar werden jullie volgens mij héél blij van. Jullie geduld is beloond hoor guys. Ik ga het recept hieronder met jullie delen. En dat wordt gegarandeerd smullen! De cookies die ik heb gebruikt zijn de Crunch & Cream Cookies van Body & Fit, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de echte Oreo’s. Veranderen de macro’s natuurlijk wel, maar de smaak wordt er ongetwijfeld niet minder door. Ik zal het verder kort houden, want jullie willen vast aan de slag.

Wat heb je nodig voor de cake?

  • 150 gram speltmeel
  • 100 gram Griekse yoghurt 0%
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eiwitten
  • 2 Crunch & Cream Cookies

Wat heb je nodig voor de crème?

  • 500 gram magere Franse kwark
  • Zoetstof in de smaak vanille
  • 5 gelatineblaadjes
  • 3 Crunch & Cream Cookies

Wat ga je doen?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een springvorm (20 cm) met bakpapier en smeer de randen in met wat (kokos)olie.
  • Maak een beslag van het speltmeel, het bakpoeder, de Griekse yoghurt en de eiwitten. Let op: dit wordt een plakkerig beslag, niet schrikken dus.
  • Maal de koekjes fijn met een vijzel en meng deze door het beslag. Breng eventueel nog wat op smaak met zoetstof.
  • Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in 20 minuten af in de oven.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Ga vervolgens verder met de crème laag.
  • Week de gelatineblaadjes in een schaaltje met koud water. Wanneer ze zacht zijn geworden los je deze op. Pak hiervoor een steelpannetje, doe hier een scheutje water in en zet het op laag vuur. Goed blijven roeren tot de blaadjes volledig opgelost zijn.
  • Schep de kwark in een kom en breng het op smaak met wat zoetstof. Je kunt het zo zoet maken als je zelf wil.
  • Giet vervolgens de gelatine erbij en mix dit goed door met een handmixer.
  • Maal als laatste de koekjes fijn met een vijzel en roer deze goed door de kwark.
  • Giet de kwark over de cake en verdeel het goed.
  • Zet de cake voor minimaal 3 uur in de koelkast voordat je hem aansnijdt.

Wanneer je je aan de bovenstaande ingrediënten houdt en 8 lekkere punten uit deze unit snijdt bevat 1 portie 147 calorieën waarvan 16,8 gram koolhydraten, 12,4 gram eiwitten en 3,1 gram vetten.

Laat je het me weten wanneer je dit recept zelf gaat maken? Ik vind het super leuk om jouw resultaat voorbij te zien komen op Facebook of Instagram, vergeet dus niet om me te taggen en gebruik te maken van de hashtag #wayofhealth.nl

Volg jij me al op Facebook, Instagram & Youtube?

Geef een reactie