RECEPT | KWARKTAART MET LEMON CURD

Zoals je misschien al een beetje gemerkt hebt het afgelopen jaar werk ik met fases. Zo is er afgelopen zomer een citroen fase geweest, afgelopen winter een speculaas en pompoen fase en momenteel is de citroen fase weer bezig met een comeback. Toen ik laatst een heerlijke lemon curd maakte zonder geraffineerde suikers werd ik weer een beetje aangestoken. Later die dag liep ik in de supermarkt tegen de citroen amandelkoeken aan van Bio Today, normaal loop ik ze altijd voorbij maar deze keer moesten ze mee naar huis. En zo ontstond deze kwarktaart met lemon curd en een bodem van citroen amandelkoeken. Klinkt goed he?! Is het ook, geloof me! Een perfect ontbijtje voor paasochtend, of voor iedere andere dag wanneer jij er zin in hebt.

Wat heb je nodig?

  • 450 gram Skyr in de smaak vanille
  • 5 gelatineblaadjes
  • 5 citroen amandelkoeken van Bio Today
  • 10 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram zelfgemaakte lemon curd
  • Optioneel: 6 paaseitjes

Wat ga je doen?

  • Breek de koeken in stukjes in een kom en stamp ze fijn, ik deed dit met behulp van een vijzel maar je kunt ze ook in de keukenmachine stoppen.
  • Giet de gesmolten kokosolie bij de koekkruimels en roer het door tot er klontjes ontstaan.
  • Bekleed een springvorm met een diameter van 20 cm met bakpapier en stort hier de koekkruimels in.
  • Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel en zet deze in de koelkast.
  • Leg in de tussentijd de gelatineblaadjes in een kommetje met lauwwarm water voor ongeveer 5 minuten zodat ze kunnen weken.
  • Zet vervolgens een pannetje op het vuur met een scheutje water en roer hier de geweekte gelatineblaadjes in tot ze volledig opgelost zijn.
  • Schep de Skyr in een mengkom en doe hier ook de gelatine bij. Mix dit met een handmixer tot een glad en luchtig geheel.
  • Giet het mengsel in de springvorm en zorg dat het goed verdeeld is.
  • Laat de kwarktaart nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Hierna kun je de kwarktaart besmeren met een laagje lemon curd en beleggen met wat paaseitjes.

Ik sneed 8 punten uit deze kwarktaart en wanneer je je aan de bovenstaande ingrediΓ«nten houdt bevat 1 punt 167 calorieΓ«n waarvan 31,5 gram koolhydraten, 10 gram eiwitten en 10,4 gram vetten.

Ga jij dit recept maken? Laat het me dan zeker even weten, dat vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achter laten, via Facebook of je kunt me taggen op Instagram en gebruik maken van de hashtag #wayofhealthnl

Volg je me al op Facebook & Instagram?

Geef een reactie